
Micken herkullinen riista-ateria
Micke Björklund on Ahvenanmaan tunnetuin kokki. Micken rento ruoanlaitto tuli tutuksi mm. Strömsö-ohjelmasta, hän on suunnitellut menuita Viking Linelle ja ollut mukana Bocuse D’Or -maailmanmestaruuskisoissa, voittanut Vuoden Kokki -tittelin niin Suomessa kuin Ruotsissa ja viimeisimpänä voittanut Ruotsin Robinson (=Suomen Selviytyjät) -ohjelman, joka kuvattiin Fidzillä.
Micken päivätyö on omassa Smakbyn -ravintolassa lähellä Kasteholman linnaa Sundissa Ahvenanmaalla.
Micke on kirjoittanut myös monia ruokakirjoja, joiden ohjeita hän on luvannut jakaa Ikkunapaikan lukijoille.
Nyt on vuorossa huippuateria Micken Villiruoka– kirjasta: Riistajauhelihapihvit ja paahdetut palsternakat
Riistajauheliha on kuivaa, joten se kaipaa tuekseen rasvaa. Jotta pihveistä tulee mehukkaita, minä sekoitan taikinaan porsaan jauhelihaa. Se myös miedontaa riistan makua.
4 annosta
Juustoiset riistajauhelihapihvit
500 g riistajauhelihaa
500 g porsaan jauhelihaa
2 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
5 dl vettä
1 dl hienonnettua keltasipulia
2 rkl sinappia
1 rkl kasvisliemijauhetta
2 dl juustoraastetta
1⁄2 dl persiljaa
1⁄2 dl hienonnettua tuoretta timjamia
Suolaa ja pippuria
Voita paistamiseen
Hienonna sipuli ja timjami. Raasta juusto.
Sekoita kulhossa korppujauhot, kerma ja vesi. Lisää korppujauhoseokseen kaikki ainekset lihaa lukuun ottamatta. Sekoita lopuksi joukkoon liha.
Muotoile jauhelihasta haluamasi kokoisia pihvejä. Paista pihvit voissa paistinpannulla.
Paahdetut palsternakat
Palsternakoissa on makeutta, joka sopii hyvin yhteen riistan- lihan kanssa. Valkosipuli, timjami ja rosmariini maustavat paahdetut palsternakat herkullisiksi.
4 kohtuullisen isoa palsternakkaa
1 kokonainen valkosipuli
1 nippu timjamia
2 rosmariininoksaa
Suolaa ja pippuria
50 g voita
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Kuori palsternakat ja leikkaa pois tyvi ja kärki. Halkaise palsternakat pituussuunnassa ja paloittele ne kuuteen osaan. Puolita valkosipuli.
Laita palsternakkapalat uunivuokaan yhdessä valkosipulin, timjamin, rosmariinin, voin, suolan ja pippurin kanssa.
Paista uunissa 15 minuuttia.
Kuvat: Linus Lindholm
Mickeä voit seurata:
Instagram: @michaelbjorklundchef
Facebook: Michael Björklund Chef
YouTube: Michael Björklund Chef
Jaa artikkeli: