Hyppää sisältöön

Matkailun ammattimedia

Ikkunapaikka on Suomen johtava matkailuteollisuuden ammattilehti

Ikkunapaikka seuraa, analysoi ja raportoi matkailualan uutisia, tapahtumia ja ilmiöitä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Lehti on ilmestynyt jo 36 vuotta.

Sivuiltamme löydät matkailualan uutisia, tietoa matkailualan tapahtumista, erikoistarjouksia matkailualan ammattilaisille sekä matkajuttuja eri puolilta maailmaa.

Tilaa lehti tai digilukuoikeus
Tilaa Ikkunapaikan ilmainen uutiskirje
Seuraa Ikkunapaikkaa Facebookissa
Seuraa Ikkunapaikkaa LinkedInissä
Information in English

Toimitus ja markkinointi

Sofiankatu 4 C
FI-00170 Helsinki
Puh +358 (0)40 547 7682

Riikka Krenn / Päätoimittaja, kustantaja
Puh +358 (0)40 547 7682
riikka.krenn(at)ikkunapaikka.fi 

Osoitteenmuutokset ja tilaaja-asiat

mail@ikkunapaikka.fi

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn

Päätoimittaja, kustantaja
Editor-in-Chief, Publisher

+ 358 40 547 7682
riikka.krenn(at)ikkunapaikka.fi

Tuoreena päätoimittajana tartun innolla Ikkunapaikan ohjaksiin. Olen kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä, joka on vuosien varrella marinoitunut myös digitaalisen markkinoinnin maailmassa.

Ensimmäinen kosketukseni matkailualaan syntyi lähes parikymmentä vuotta sitten, kun Saksassa asuessani sain opintojeni päätteeksi halutun Praktikum-paikan Visit Finlandin edeltäjän MEK:in Frankfurtin-toimistolta. Keski-Euroopassa viihdyin kaikkiaan yli kymmenen vuotta.

Matkan varrella olen työskennellyt muun muassa Suomen suurimman matkailun kuluttajamedian Rantapallon päätoimittajana vuosina 2010–2017 – aikana, jolloin Rantapallossa tehtiin töitä myös muun muassa Pallontallaajien ja Matkapörssin parissa. Lisäksi olen vuonna 2017 perustetun kotimaanmatkailuun keskittyvän Matkasuomi.fi-sivuston perustajaosakas ja päätoimittaja.

Ikkunapaikalla on pitkä historia kotimaisen matkailutoimialan ykkösmediana, ja sellaisena sen haluamme säilyvän jatkossakin. Toimitus kuulee mielellään juttuvinkkejä, aiheideoita ja yhteistyöehdotuksia.


Advisor

+358 40 588 1181
leena.aalto(at)ikkunapaikka.fi

Niinhän siinä kävi, että matkailu vei mennessään melkeinpä sattumalta. Finnairin matkatoimistossa, Top Clubissa, tarvittiin äitiyslomansijaista vuonna 1981. Pikaisesta pyrähdyksestä tulikin mieluinen ammatti, kunnes veri veti edemmäksi. Australian vuosi oli huikea, mutta paluu arkeen koitti ja työrupeamat ensin Suomi-Amerikka-yhdistyksen matkatoimistossa FinnAm Toursilla ja sittemmin Suomi-Seuran Matkatoimistossa.

Välillä ehdin asua muutaman vuoden Englannissa ja työskennellä muun muassa legendaarisessa Scancomingissa. Myös pyrähdys Jyväskylään ja Helin Matkoihin oli antoisaa aikaa.

Syksyllä 1998 Ikkunapaikan perustaja Make Savojärvi houkutteli lehtihommiin ja siitä saakka on ollut ilo seurata kansanne matkailualan yhä nopeammin vaihtuvia trendejä. Juttuaiheita riittää niin alan muutoksista kuin mielenkiintoisista ihmisistäkin. Matkailubisnes on ehdottomasti ala, josta jutut eivät lopu kesken.


Toimittaja

+358 50 535 7683
antti(at)haukkamaa.com

Matkailualan korkeakouluni oli Net-Matkat reilu parikymmentä vuotta sitten. Silloin tutustuin laajasti Suomen matkatoimistokenttään ja jälleenmyyjiin ympäri Suomea.

Yritystoiminta alalla alkoi ensin virolaisen CasSandran myötä ja sai sitten jatkoa Länsi-Uudellamaalla, jonne perustin Matkahaukan Kirkkonummen ja Karjaan toimistot. Siinä meni 15 vuotta. Päästyäni viralliseen eläkeikään myin Matkahaukan liiketoiminnan kahdelle virkailijalleni, jotka jatkavat työtä.

Alan kehitys on ollut huimaa ja sitä on ollut mielenkiintoista seurata myös SMALin kannalta. Olin siellä mukana hallituksessa ja vedin Välittävien matkatoimistojen toimikuntaa monia vuosia.

Olen aina kirjoittanut mielelläni ja nyt kun on aikaa paneutua erilaisiin matkailuilmiöihin, teen mielelläni juttuja Ikkunapaikkaan.


Toimittaja

358 50 599 6773
r.mahlamaki(at)gmail.com

Olen sisällöntuotannon sekatyönainen Keski-Suomesta. Olen koulutukseltani kulttuurialan tutkija, mutta erinäiset käänteet, sattumat ja intohimo johtivat minut tiedotus- ja toimitusalan freelanceriksi. Olen vuosien varrella työskennellyt eri kulttuuritoimijoiden ja yhdistysten tiedottajana ja kirjoittanut sanoma- ja aikakauslehtiin juttuja jotakuinkin kaikesta taivaan ja maan väliltä.

Repaleinen työpalettini sisältää normaalioloissa lukuisia
matkatoimittajareissuja, joista olen kirjoittanut matkailu- ja uutisjuttuja eri julkaisijoille. Erityisosaamistani ovat myös kolumnit, joita olen suoltanut sadoittain. Ikkunapaikkaan kirjoitin ensimmäisen juttuni vuonna 2018.

Matkakohteissa minua kiinnostavat ennen kaikkea ihmiset. Parasta reissussa onkin se, kun on aikaa pysähtyä juttelemaan paikallisten kanssa. Vaikka komeat rakennukset ja maisemat jäävät mieleen, paikkaan syntynyt side muodostuu mielestäni kohdattujen ihmisten kautta.


Toimittaja

+358 40 583 9420
eero.havia(at)ehavia.inet.fi

Taustani, paitsi eteläpohjalainen jääräpäinen syntyperä, on pitkä ura matkanjärjestäjän tehtävissä ensin 1970-luvun alun Keihäsmatkoilla, sittemmin Aurinkomatkoilla ja Matkapisteessä.

Vuonna 1990 perustin oma yrityksen monensuuntaiseen markkinointiviestintään, johon on kuulunut paitsi toimitustyötä ja julkaisutoimintaa, myös useiden matkakaupan ulkomaisten päämiestahojen edustamista Suomen matkailumarkkinoilla. Maltan pienen saarivaltion toimeksiannosta olen tehnyt töitä pitkään.

Ikkunapaikkaan olen toimittanut lentoliikenteen ja lentomatkustuksen uutisia jo 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Ikkunapaikan toimittamisen ohella julkaisen ja ylläpidän Internetissä www.matkaviikko.fi-matkakaupan ammattiväelle suunnattua uutispalvelua. Lisäksi toimin kouluttajana matkailualan oppilaitoksissa erityisesti liiketalouden, lainsäädännön ja yrittäjyyden alueilla.


Toimittaja

+358 40 762 7440
optimismia(at)gmail.com

Olen innokas ja utelias viestinnän sekatyöläinen, joka on erityisen kiinnostunut ihmisten tarinoista. Niitähän matkailualan toimijoilla riittää ja sainkin kunnian aloittaa Ikkunapaikassa artikkelisarjan ”Pintaa syvemmältä”.

Matkailualaa olen tarkastellut asumalla niin Englannissa kuin Thaimaassa ja matkustamalla paljon. Olen aina valmis lähtemään maailmalle, jos tilaisuus tulee. Koulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri, mutta elämä ja intohimot veivät mennessään. Olen työskennellyt Thaimaassa sukellusfirmassa sekä TUI:n matkaoppaana ja pyrkinyt aina kohti kirjoittajan uraa. Teen monipuolisesti juttuja ja sisällöntuotantoa haasteita pelkäämättä.

Mieleenpainuvimmat matkakokemukset ovat Thaimaassa asumisen lisäksi Tansaniasta, jossa työskentelin graduhaastatteluja tehden. Paikallisiin tutustuminen tekee matkoista pintaa syvemmälle -elämyksiä.

Olen kirjoittanut useita artikkeleita muun muassa Aamulehteen ja vuodesta 2022 alkaen Ikkunapaikkaan. Kotini löytyy Suomen vetovoimaisimmasta kaupungista Tampereelta. Täällä touhuan lasteni kanssa, kirjoitan ja kirmaan juoksulenkille aina, kun siihen tulee tilaisuus.


Toimittaja, freelancer
Helsinki- ja Suomi-opas

+358 40 534 5595

Maalta kaupunkiin ja kaupungilta maailmalle johti nuoren miehen tie 80-luvun alussa. 13 vuotta Tjäreborgin vihreässä uniformussa oli tehokas korkeakoulu.

Palattuani Suomeen vuonna 1995 työskentelin tuotesuunnittelijana matkailualan yrityksissä. Tutuksi tulivat muun muassa Top Club, edesmennyt Area ja muutama muukin matkatoimisto. Sain käyttää opasvuosien kokemuksiani, valita matkakohteita ja hotelleja maailmanlaajuisesta tarjonnasta Suomen markkinoille. Hauskinta oli ehkä Virgin Galacticin avaruusmatkojen lanseeraaminen Suomeen. Se aiheutti aikanaan aikamoisen mediamyllytyksen.

Nyt olen palannut takaisin juurilleni, muutama vuosi sitten opiskelin Helsinki- ja Suomi-oppaaksi. Eipä paljon hauskempaa työtä voisi ”vanhoilla päivillä” tehdä. Toimin Perho-liiketalousopiston uusien oppaiden arvioijana ja matkanjohtajien kouluttajana sekä teen freelance-hommia matkatoimistoille.

Olen kiinnostunut ihmisistä ja parasta onkin kirjoittaa Ikkunapaikkaan henkilöhaastatteluja.