Keitä me olemme & yhteystiedot

Ikkunapaikka on Suomen johtava matkailuteollisuuden ammattilehti

Ikkunapaikka seuraa, analysoi ja raportoi matkailualan uutisia, tapahtumia, ilmiöitä ja trendejä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Lehti on ilmestynyt jo 32 vuotta.

Sivuiltamme löydät muun muassa matkailualan uutisia, tietoa matkailualan tapahtumista, erikoistarjouksia matkailualan ammattilaisille sekä matkajuttuja eri puolilta maailmaa.
Muista seurata Ikkunapaikkaa myös Facebookissa!

Toimitus ja markkinointi, Editorial unit & marketing

Raisiontie 6 D
FIN-00280 Helsinki

Puh. +358-40-588 1181

Leena Aalto / Päätoimittaja, kustantaja
+ 358 40 588 1181
leena.aalto(at)ikkunapaikka.fi

Osoitteenmuutokset

mail@ikkunapaikka.fi

Leena 3
Leena Aalto

Päätoimittaja, kustantaja
Editor-in-Chief, Publisher

+ 358 40 588 1181
leena.aalto(at)ikkunapaikka.fi

Niinhän siinä kävi, että matkailu vei mennessään melkeinpä sattumalta. Finnairin matkatoimistossa, Top Clubissa, tarvittiin äitiyslomansijaista vuonna 1981. Pikaisesta pyrähdyksestä tulikin mieluinen ammatti, kunnes veri veti edemmäksi. Australian vuosi oli huikea, mutta paluu arkeen koitti ja työrupeamat ensin Suomi-Amerikka-yhdistyksen matkatoimistossa FinnAm Toursilla ja sittemmin Suomi-Seuran Matkatoimistossa.

Välillä ehdin asua muutaman vuoden Englannissa ja työskennellä mm. legendaarisessa Scancomingissa. Myös pyrähdys Jyväskylään ja Helin Matkoihin oli antoisaa aikaa.

Syksyllä 1998 Ikkunapaikan perustaja Make Savojärvi houkutteli lehtihommiin ja siitä saakka on ollut ilo seurata kansanne matkailualan yhä nopeammin vaihtuvia trendejä. Juttuaiheita riittää niin alan muutoksista kuin mielenkiintoisista ihmisistäkin. Matkailubisnes on ehdottomasti ala, josta jutut eivät lopu kesken. Soitellaan!

AnttiHaukkamaa13145612
Antti Haukkamaa

Toimittaja

+358 50 5357683
antti(at)haukkamaa.com

Matkailualan korkeakouluni oli Net-Matkat reilu parikymmentä vuotta sitten. Silloin tutustuin laajasti Suomen matkatoimistokenttään ja jälleenmyyjiin ympäri Suomea.

Yritystoiminta alalla alkoi ensin virolaisen CasSandran myötä ja sai sitten jatkoa Länsi-Uudellamaalla, jonne perustin Matkahaukan Kirkkonummen ja Karjaan toimistot. Siinä meni 15 vuotta. Päästyäni viralliseen eläkeikään myin Matkahaukan liiketoiminnan kahdelle virkailijalleni, jotka jatkavat työtä.

Alan kehitys on ollut huimaa ja sitä on ollut mielenkiintoista seurata myös SMALin kannalta. Olin siellä mukana hallituksessa ja vedin Välittävien matkatoimistojen toimikuntaa monia vuosia.

Olen aina kirjoittanut mielelläni ja nyt kun on aikaa paneutua erilaisiin matkailuilmiöihin, teen mielelläni juttuja Ikkunapaikkaan.

Riikka Mahlamäki Kaistinen
Riikka Mahlamäki-Koistinen

Toimittaja

+ 358 50 5996 773
r.mahlamaki(at)gmail.com

Olen sisällöntuotannon sekatyönainen Keski-Suomesta. Olen koulutukseltani kulttuurialan tutkija, mutta erinäiset käänteet, sattumat ja intohimo johtivat minut tiedotus- ja toimitusalan freelanceriksi. Olen vuosien varrella työskennellyt eri kulttuuritoimijoiden ja yhdistysten tiedottajana ja kirjoittanut sanoma- ja aikakauslehtiin juttuja jotakuinkin kaikesta taivaan ja maan väliltä.

Repaleinen työpalettini sisältää normaalioloissa lukuisia
matkatoimittajareissuja, joista olen kirjoittanut matkailu ja uutisjuttuja eri julkaisijoille. Erityisosaamistani ovat myös kolumnit, joita olen suoltanut sadoittain. Ikkunapaikkaan kirjoitin ensimmäisen juttuni vuonna 2018.

 Matkakohteissa minua kiinnostavat ennen kaikkea ihmiset. Parasta reissussa onkin se, kun on aikaa pysähtyä juttelemaan paikallisten kanssa. Vaikka komeat rakennukset ja maisemat jäävät mieleen, paikkaan syntynyt side muodostuu mielestäni kohdattujen ihmisten kautta.

00000000007 00000001347 813145430
Eero Havia

Toimittaja

+ 358 40 583 9420
eero.havia(at)ehavia.inet.fi

Taustani, paitsi eteläpohjalainen jääräpäinen syntyperä, on pitkä ura matkanjärjestäjän tehtävissä ensin 1970-luvun alun Keihäsmatkoilla, sittemmin Aurinkomatkoilla ja Matkapisteessä.

Vuonna 1990 perustin oma yrityksen monensuuntaiseen markkinointiviestintään, johon on kuulunut paitsi toimitustyötä ja julkaisutoimintaa, myös useiden matkakaupan ulkomaisten päämiestahojen edustamista Suomen matkailumarkkinoilla. Maltan pienen saarivaltion toimeksiannosta olen tehnyt töitä pitkään.

Ikkunapaikkaan olen toimittanut lentoliikenteen ja lentomatkustuksen uutisia jo 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Ikkunapaikan toimittamisen ohella julkaisen ja ylläpidän Internetissä www.matkaviikko.fi  -matkakaupan ammattiväelle suunnattua uutispalvelua. Lisäksi toimin kouluttajana matkailualan oppilaitoksissa erityisesti liiketalouden, lainsäädännön ja yrittäjyyden alueilla.

Karoliina Saarnikko
Karoliina Saarnikko

Toimittaja, sisältösuunnittelija, tuottaja, viestinnän freelancer

+358 41 5323961
karoliina.saarnikko(at)gmail.com

Päädyin opiskelujeni jälkeen silloiseen Matkoon eli Helsingin matkailutoimistoon tekemään ensin viestintäassistentin töitä ja lopulta PR koordinaattorin hommia.

Matkailualan avautuessa hitaasti avautui näkymä myös Helsinkiin ja sen kaupunkimarkkinointiin. Tie vei lopulta freelance-polulle ja sillä polulla eteen on tullut monta mielenkiintoista projektia, kuten esimerkiksi Helsinki This Week-lehden tekeminen, bloggariyhteistyöt tai tuottajan pesti Katutaide Helsinki –projektissa. Avustavan toimittajan tehtävät Ikkunapaikassa ovat myös yksi näistä.

Timo Kauppinen
Timo Kauppinen

Toimittaja

kauppinen.timo(at)gmail.com

Olen työskennellyt kansainväliseen matkailuun ja loistoristeilyihin erikoistuneena toimittajana vuodesta 1992 lähtien.

Näiden vuosien aikana minulla on ollut ilo työskennellä matkailutoimittajana 70 eri medialle Suomessa ja ulkomailla. Joukossa on ollut niin suurelle yleisölle kuin myös alan ammattilaisille suunnattuja julkaisuja.

Risteillen maailman valtameret ja mantereet ovat tulleet kotoisiksi. Ensimmäinen risteilyni vei minut television Lemmenlaivan eli Princess Cruisesin matkassa Mustallemerelle 1992. Kyseinen matka antoi myös alkukipinän kiinnostukselleni kansainväliseen risteilysektoriin.

Toimittajatyön lomassa olen ehtinyt kartuttamaan matkailualan työkokemusta Suomen lisäksi myös ulkomailla.

Henkilökohtaisesti muistorikkaimmat kohteet maailmalla ovat; Bom Bom, Alter do Chão ja Etelämantereen Lemaire channel.

Nautin kirjoittamisesta ja matkustamisesta. Olkoon kyse sitten tutusta kohteesta tai uudesta tuttavuudesta, lähden matkalle aina avoimin mielin. Ikkunapaikalle kirjoitin ensimmäisen artikkelinivuonna 2012.

Teppo Viiperi
Teppo Viiperi

Toimittaja, freelancer
Helsinki ja Suomi opas

+358 40 534 5595
teppo.viiperi(at)ikkunapaikka.fi

Maalta kaupunkiin ja kaupungilta maailmalle johti nuoren miehen tie 80-luvun alussa. 13 vuotta Tjäreborgin vihreässä uniformussa oli tehokas ”korkeakoulu”.

Palattuani Suomeen vuonna 1995 työskentelin tuotesuunnittelijana matkailualan yrityksissä. Tutuksi tulivat mm. legendaarinen Top Club, edesmennyt Area ja muutama muukin matkatoimisto. Sain käyttää opasvuosien kokemuksiani, valita matkakohteita ja hotelleja maailmanlaajuisesta tarjonnasta Suomen markkinoille. Hauskinta oli ehkä Virgin Galacticin avaruusmatkojen lanseeraaminen Suomeen. Se aiheutti aikanaan aikamoisen mediamyllytyksen!

Nyt olen palannut takaisin juurilleni, muutama vuosi sitten opiskelin Helsinki ja Suomi oppaaksi. Eipä paljon hauskempaa työtä voisi ”vanhoilla päivillä” tehdä. Toimin Perho liiketalousopiston uusien oppaiden arvioijana ja matkanjohtajien kouluttajana sekä teen freelance hommia matkatoimistoille.

Olen kiinnostunut ihmisistä ja parasta onkin kirjoittaa Ikkunapaikkaan henkilöhaastatteluja.

Yhteydet Reproon / Connections to Repro House

Punamusta Oy
Repro
Sirrikuja 2 A
FIN-00940 HELSINKI
Tel. +358-10-230 8486
E-mail: pm.ikkunapaikka@punamusta.com

prepress@punamusta.com

Data connections:
FTP: ftp.punamusta.com
Username: ipaikka
password: y30v93

Software in use at REPRODUCTION HOUSE:

PDFX/1A

Mac
Print publishing software:
InDesign

Pc
Print publishing software:
InDesign

File compression: Winzip

Uutisia
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X