Uusiin asemiin

Katri-Järvi kuva_muokattu pienemmäksi_119kb_some (2)

Katri Järvi

Eckerö Line

Katri Järvi on 1.11. nimitetty myyntijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Hänen vastuullaan on kotimaan b&b ja matkatoimistomyynnin lisäksi myynti Baltiassa ja kansainvälisesti.

 

Outi Nylund Eckerö Line

Outi Nylund

Eckerö Line

Eckerö Linen uudeksi markkinointi- ja viestintäjohtajaksi on nimitetty Outi Nylund. Hän aloitti tehtävässään 18.9.2023. Outin vastuulla on yhtiön markkinointi ja viestintä ulkoisesti ja sisäisesti sekä ecommerce -myynti niin Suomessa, Baltiassa kuin kansainvälisesti. Hän on Eckerö Linen johtoryhmän jäsen.

Ennen siirtymistään Eckerö Linelle Outi on toiminut merkittävissä rooleissa useissa yrityksissä kuten Holiday Club Resorts, Stockmann, Kesko, Veikkaus, Elisa ja Radiolinja, joissa hän on menestyksekkäästi rakentanut ja johtanut tuloksekkaita markkinointi-, kanta-asiakkuus-, digi- ja cx-tiimejä. Hän tuo mukanaan pitkäaikaisen kokemuksensa eri toimialoilta, mukaan lukien matkailu, ravintolatoiminta, vähittäiskauppa, rahapeli ja teleoperaattoritoiminta.

Hänen kanssaan rinnakkain työskentelee aluksi nykyinen markkinointijohtaja Ida Toikka-Everi, joka siirtyy omasta toiveestaan vapaalle lokakuun lopussa.

 

Johanna Wilén

Johanna Wilén

SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus

Johanna Wilén aloittaa SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksen uutena markkinointijohtajana 4.9.2023 markkinointijohtaja Outi Vitien jäädessä eläkkeelle.

Johanna Wilén on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, ja hän on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran markkinoinnin parissa.  Johanna siirtyy uuteen tehtävään Tallink Siljalta, missä hän vastasi Tallink ja Silja Line -brändien strategisesta ja operatiivisesta johtamisesta sekä markkinointitiimin työn ohjaamisesta.

Linda Tuohimaa

Linda Tuohimaa

Majoituspalveluketju Unity

Pohjoismainen majoitusketju Unity on nimittänyt Linda Tuohimaan kaupalliseksi johtajaksi kehittämään Suomen myyntiä ja uusasiakashankintaa.

Tuohimaa siirtyy uusiin tehtäviin asuntosijoitusyhtiö Saton Head of Digital Sales -paikalta, jossa hän on keskittynyt erityisesti digitaaliseen myyntikanavien optimointiiin. Sitä ennen hän on toiminut myyntitehtävissä muun muassa Finnairilla ja Restel Oy:lla. Tuohimaalla on yli kymmenen vuoden kokemus matkailualalta, ja hän on kerryttänyt itselleen vahvaa osaamista erityisesti matkailun b2b- ja b2c-myynnistä ja digimarkkinoinnista.

SOK Juha Helminen

Juha Helminen

SOK matkailu- ja ravitsemuskauppa

Juha Helminen on nimitetty 1.10.23 alkaen matkailu- ja ravitsemiskaupan johtajaksi SOK:lle nykyisen johtajan Harri Ojanperän siirtyessä vuodenvaihteessa eläkkeelle.

Helminen toimii tällä hetkellä SOK:lla ravitsemiskaupan konseptikehityksestä ja kentän ohjauksesta vastaavana johtajana. Hän on toiminut aiemmin johtotehtävissä muun muassa NoHo Partners Oyj:ssä sekä Carlsberg Groupissa ja Sinebrychoffilla.

Finlandia Talo Riitta Kilo

Riitta Kilo

Finlandia-talo

Finlandia-talon uudeksi liiketoimintajohtajaksi on 1.8.2023 alkaen nimitetty Riitta Kilo.

Kilon vastuulla on Finlandia-talon liiketoiminnan ja uusien palvelukonseptien kehittäminen yhdessä palvelutiimin kanssa. Kilolla on monipuolinen osaamistausta matkailu-, ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnasta.

Hän on johtanut kolmen hotellin toimintaa ja viimeisimpänä hän työskenteli yli kymmenen vuoden ajan palveluliiketoimintajohtajana Ahlströmin Noormarkun ruukissa.

Finnair Kaisa Aalto Luoto 1

Kaisa Aalto-Luoto

Finnair

Finnair on nimittänyt Kaisa Aalto-Luodon (43) Finnairin henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Aalto-Luoto aloittaa tehtävässä viimeistään 23.11.2023. Finnairin nykyinen henkilöstöjohtaja Johanna Karppi jatkaa roolissaan syksyyn 2023 asti ja jättää Finnairin myöhemmin päätettävänä ajankohtana.

Kaisa Aalto-Luoto toimii tällä hetkellä Sanoma Median henkilöstöjohtajana ja on aiemmin toiminut Outotecin henkilöstö- ja viestintäjohtajana ja tehnyt pitkän uran henkilöstöhallinnon johtotehtävissä Outotecissä ja Mandatum Lifessa.

Laura Tarkka (1)

Laura Tarkka

Scandic Hotels

Scandic Hotels on nimittänyt Laura Tarkan Scandicin Suomen toimintojen uudeksi vetäjäksi ja Scandic Hotels Ab:n johtoryhmän jäseneksi. Tarkka aloittaa tehtävässä elokuun puolivälissä. Viimeisimmässä tehtävässään hän on toiminut Gigantin toimitusjohtajana. Sitä ennen hän työskenteli useita vuosia hotelli- ja ravintola-alalla Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtajana ja lisäksi hän toimi johtotehtävissä Fazer-konsernissa.
Tarkka seuraa tehtävässään Aki Käyhköä, joka jättää yhtiön 11 vuoden jälkeen.

 

Samuli Sakari

Samuli Sakari

Amadeus Finland Oy

Amadeus Finland Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.4.2023 alkaen eMBA Samuli Sakari (s. 1978), Amadeuksen pitkäaikaisen toimitusjohtajan Paula Punkarin jättäessä yhtiön.

Samuli Sakari on toiminut Amadeus Finlandin palveluksessa vuodesta 2015 vastaten yrityksen markkinoinnista sekä tuoteportfoliosta. Ennen Amadeukselle siirtymistään Samuli Sakari on vastannut mm. Matkatoimisto Arean ja Suomen Matkatoimiston yritysfuusiosta sekä toiminut Arean kehitys- ja ICT-johtajana. Ennen Areaa Samuli Sakari on työskennellyt Kilroylla sekä Matkapörssissä.

Timo Hakala The Bärö

Timo Hakala 

The Barö ja The Torby

Barösund Sea View Oy on nimittänyt Timo Hakalan 6.3.2023 alkaen Head of International Sales -rooliin. 

Timo vastaa Inkoossa sijaitsevan The Barö -saaristohotellin ja kesäkuussa 2023 Fiskarsiin avattavan The Torby -hotellin kansainvälisestä myynnistä. Hakalalla on lähes 30 vuoden kokemus matkailualan myynnin näköalapaikoilta. 

Hän on toiminut urallaan mm. Primehotelsin ja Sokotelin myyntijohtajana. 

Minna Tuorila

Minna Tuorila

Viking Line

Minna Tuorila on nimitetty Viking Linen kaupalliseksi johtajaksi. Hän aloitti tehtävässä 6.2.2023 ja tulee vastaamaan Suomen ja Viron kaupallisesta toiminnasta, johon kuuluvat mm. myynti ja markkinointi.

Minnalla on laaja-alaista johtamiskokemusta matkailualalta, jossa hän on työskennellyt Primera Holidaysin toimitusjohtajana, kaupallisena johtajana Matka-Vekalla ja Suomen Matkatoimistossa. Lisäksi hänellä on työkokemusta myös Silja Linelta ja Finnairilta.

Minna siirtyy tähän tehtävään Lassila & Tikanojalta, jossa hän toimi Myyntijohtajana.

Johanna Jakala Verkkoon

Johanna Jäkälä

Business Finland

Finland Promotion Services -palvelualueen uudeksi johtajaksi on valittu Johanna Jäkälä, joka siirtyy tehtävään huhtikuun alussa VR Groupin kaupallisen johtajan toimesta. Jäkälän edeltäjä Paavo Virkkunen jäi eläkkeelle vuoden vaihteessa.

Finland Promotion Services -palvelualueeseen kuuluvat Invest in Finland, Work in Finland, Visit Finland ja Film in Finland.

Jäkälä toimi aiemmin VR Groupin kaupallisena johtajana, missä hänen vastuullaan olivat mm. VR:n brändiasiat, myynti, markkinointi ja tuotekonseptien kehitys.
Hän on aikaisemmin työskennellyt Finnair konsernin brändi- ja markkinointijohtajana, GLO-hotellien ketjujohtajana Kämp-groupissa sekä useissa tehtävissä SAS-lentoyhtiössä.
Koulutukseltaan Jäkälä on YAMK, palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutusohjelmasta Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta.

 

 

TUI Mettin Anna Maria

Anna-Maria Mettin

TUI 

TUI on nimittänyt YTM Anna-Maria Mettinin 1. tammikuuta 2023 alkaen Nordic Head of Sales -rooliin.

Mettin toimi aikaisemmin TUI Suomen Senior Sales Managerina, uuden roolin myötä hän tulee vastaamaan TUIn Pohjoismaiden myynneistä.
Anna-Maria aloitti uransa TUIlla vuonna 2005 asiakaspalvelussa, jonka jälkeen hän on kasvattanut tietämystään tradingin, markkinoinnin ja myynnin eri tehtävissä.

Antti Kärävä Rukakeskus

Antti Kärävä

Rukakeskus

DI Antti Kärävä on nimitetty Rukakeskus-konsernin toimitusjohtajaksi 1. huhtikuuta 2023 alkaen. Kärävä aloittaa yrityksissä uuden aikakauden, sillä hän on konsernin ensimmäinen Ahon omistajaperheen ulkopuolinen toimitusjohtaja.

Kärävälle on kertynyt laaja johtamiskokemus kotimaisesta ja kansainvälisestä liiketoiminnasta urheiluvälineiden, ulkoiluvaatteiden ja -jalkineiden sekä markkinoinnin asiantuntijapalveluiden parissa. Hänen työpaikkoinaan ovat olleet mm. Salomon, Suunto, Columbia Sportwear ja Salomaa Yhtiöt. Myös hiihtolajien järjestöjen luottamustehtävät ovat Kärävälle tuttuja. Rukakeskus-konserniin hän siirtyy Lataamo Group Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä.

 

Valo Hotel Jarkko Härmälä

Jarkko Härmälä

VALO Hotel & Work

Jarkko Härmälä on aloittanut VALO Group Oy:n toimitusjohtajana interim-mallilla 14.12.2022.

Jarkolla on yli 20 vuoden kokemus matkailualalta, joista yli 10 vuotta on kulunut hotelliliiketoiminnan parissa. Jarkko on toiminut toimitusjohtajana Suomen toiseksi suurimmassa hotelliyhtiössä, joka operoi niin suomalaista kuin kansainvälistäkin hotellibrändiä.

Härmälä on lisäksi  toiminut kaupallisissa tehtävissä niin suomalaisissa kuin ulkomaisissakin hotelliyhtiöissä. Jarkolla on myös kokemusta kotimaisesta ja kansainvälisestä lentoliikennetoiminnasta.

Finavia Jessica Diktonius Pieni

Jessica Diktonius

Finavia

VTM Jessica Diktonius on nimitetty lentoasemayhtiö Finavian viestintä- ja markkinointijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1. maaliskuuta 2023 alkaen. Hän vastaa tehtävässään Finavian viestinnästä, yhteiskuntasuhteista ja markkinoinnista.

Jessica Diktoniuksella on monipuolinen kokemus viestinnän ja markkinoinnin eri tehtävistä kansainvälisissä liiketoimintaympäristöissä. Hän siirtyy Finavialle Keskolta, jossa hän on toiminut rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialan viestintäjohtajana vuodesta 2017. Aiemmin Jessica Diktonius on työskennellyt viestinnän johtotehtävissä Tiedolla ja viestintätoimisto Kreabissa.

 

Anna Liisa Sisask Tallink

Anna-Liisa Sisask

Tallink-konserni

Tallink-konserni nimittää Anna-Liisa Sisaskin yhtiön uudeksi talousjohtajaksi tammikuusta 2023 alkaen. Konsernin entinen talousjohtaja Joonas Joost jätti yhtiön lokakuussa 2022 ja siirtyi uuteen työtehtävään kiinteistöalalla.

Anna-Liisa Sisask siirtyy Tallink-konserniin Euroapteekista (osa Euroapotheca-konsernia), jossa hän on työskennellyt vuodesta 2021 asti, viimeisimpänä talousjohtajana sekä johtoryhmän jäsenenä vuoden 2022 alusta. Vuosina 2019-2021 Sisask työskenteli Baltian talousjohtajana ABB Electrificationissa, ja ennen sitä useissa eri taloushallinnon johtotehtävissä.

Inka Uusitalo Raoult Nordic Choice Hotels

Inka Uusitalo-Raoult

Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels on nimittänyt Inka Uusitalo-Raoultin Suomen toimintojen operatiiviseksi johtajaksi 17.11.2022 alkaen. Hän on aiemmin toiminut Långvik Congress Wellness Hotelin general managerina ja ThousandLakesHotels Oy:n toimitusjohtajana. Työnkuvaan kuuluu operatiivisen toiminnan kehittämistä ja optimointia Suomen markkinoilla. Inka Uusitalo-Raoult kuuluu Nordic Choice Hotelsin Suomen johtoryhmään ja raportoi Suomen maajohtajalle (COO) Erika Ehrnroothille.

Inka Uusitalo-Raoult on opiskellut maineikkaassa hotellialan oppilaitoksessa Ecole Hôtelière de Lausannessa ja suorittanut eMBA:n Hankenilla. Urallaan hän on työskennellyt useissa hotellialan johtotehtävissä Brysselissä, Pariisissa ja Shanghaissa.

 

Tallink Silja Kalle Katajainen

Kalle Katajainen

Tallink Silja Oy

Kalle Katajainen (45) on nimitetty Tallink Silja Oy:n Commercial Directoriksi ja johtoryhmän jäseneksi. Katajainen siirtyy Tallink Siljalle Fortumilta, jossa hän on toiminut viimeksi Nordic Head of Sales tehtävässä. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Canal Digitalilla myynti- ja markkinointijohtajana sekä PlusTV:llä myyntijohtajana.

Tallink Siljalla on vahva brändi ja kiinnostavat tuotteet, jotka saivat minut mukaan uudelle matkalle. On hienoa päästä mukaan luomaan unohtumattomia elämyksiä ja kokemuksia kaikille ikäryhmille vauvasta vaariin. Nyt toivotaan muutaman vaikean vuoden jälkeen tyynempää markkinasäätä niin pääsemme yhdessä myynti- ja markkinointitiimini kanssa tekemään uusia ennätyksiä”, Kalle Katajainen sanoo.

 

Petri Schaaf

Petri Schaaf

Original Sokos Hotel Viru, Tallinna

Original Sokos Hotel Virun hotellinjohtajaksi on nimitetty kauppatieteen maisteri Petri Schaaf. Schaaf aloittaa työnsä 1.10.2022.

Edelliset viisi vuotta Schaaf johti SOK:n hotellitoimintaa Pietarissa. SOK myi kaikki Venäjän liiketoiminnat kesäkuussa 2022.

Aiemmin Schaaf on toiminut Finnairin globaalina myyntijohtajana.

 

 

Uutisia
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X