Uusiin asemiin

Finnair Kaisa Aalto Luoto 1

Kaisa Aalto-Luoto

Finnair

Finnair on nimittänyt Kaisa Aalto-Luodon (43) Finnairin henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Aalto-Luoto aloittaa tehtävässä viimeistään 23.11.2023. Finnairin nykyinen henkilöstöjohtaja Johanna Karppi jatkaa roolissaan syksyyn 2023 asti ja jättää Finnairin myöhemmin päätettävänä ajankohtana.

Kaisa Aalto-Luoto toimii tällä hetkellä Sanoma Median henkilöstöjohtajana ja on aiemmin toiminut Outotecin henkilöstö- ja viestintäjohtajana ja tehnyt pitkän uran henkilöstöhallinnon johtotehtävissä Outotecissä ja Mandatum Lifessa.

Laura Tarkka (1)

Laura Tarkka

Scandic Hotels

Scandic Hotels on nimittänyt Laura Tarkan Scandicin Suomen toimintojen uudeksi vetäjäksi ja Scandic Hotels Ab:n johtoryhmän jäseneksi. Tarkka aloittaa tehtävässä elokuun puolivälissä. Viimeisimmässä tehtävässään hän on toiminut Gigantin toimitusjohtajana. Sitä ennen hän työskenteli useita vuosia hotelli- ja ravintola-alalla Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtajana ja lisäksi hän toimi johtotehtävissä Fazer-konsernissa.
Tarkka seuraa tehtävässään Aki Käyhköä, joka jättää yhtiön 11 vuoden jälkeen.

 

Samuli Sakari

Samuli Sakari

Amadeus Finland Oy

Amadeus Finland Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.4.2023 alkaen eMBA Samuli Sakari (s. 1978), Amadeuksen pitkäaikaisen toimitusjohtajan Paula Punkarin jättäessä yhtiön.

Samuli Sakari on toiminut Amadeus Finlandin palveluksessa vuodesta 2015 vastaten yrityksen markkinoinnista sekä tuoteportfoliosta. Ennen Amadeukselle siirtymistään Samuli Sakari on vastannut mm. Matkatoimisto Arean ja Suomen Matkatoimiston yritysfuusiosta sekä toiminut Arean kehitys- ja ICT-johtajana. Ennen Areaa Samuli Sakari on työskennellyt Kilroylla sekä Matkapörssissä.

Timo Hakala The Bärö

Timo Hakala 

The Barö ja The Torby

Barösund Sea View Oy on nimittänyt Timo Hakalan 6.3.2023 alkaen Head of International Sales -rooliin. 

Timo vastaa Inkoossa sijaitsevan The Barö -saaristohotellin ja kesäkuussa 2023 Fiskarsiin avattavan The Torby -hotellin kansainvälisestä myynnistä. Hakalalla on lähes 30 vuoden kokemus matkailualan myynnin näköalapaikoilta. 

Hän on toiminut urallaan mm. Primehotelsin ja Sokotelin myyntijohtajana. 

Minna Tuorila

Minna Tuorila

Viking Line

Minna Tuorila on nimitetty Viking Linen kaupalliseksi johtajaksi. Hän aloitti tehtävässä 6.2.2023 ja tulee vastaamaan Suomen ja Viron kaupallisesta toiminnasta, johon kuuluvat mm. myynti ja markkinointi.

Minnalla on laaja-alaista johtamiskokemusta matkailualalta, jossa hän on työskennellyt Primera Holidaysin toimitusjohtajana, kaupallisena johtajana Matka-Vekalla ja Suomen Matkatoimistossa. Lisäksi hänellä on työkokemusta myös Silja Linelta ja Finnairilta.

Minna siirtyy tähän tehtävään Lassila & Tikanojalta, jossa hän toimi Myyntijohtajana.

Johanna Jakala Verkkoon

Johanna Jäkälä

Business Finland

Finland Promotion Services -palvelualueen uudeksi johtajaksi on valittu Johanna Jäkälä, joka siirtyy tehtävään huhtikuun alussa VR Groupin kaupallisen johtajan toimesta. Jäkälän edeltäjä Paavo Virkkunen jäi eläkkeelle vuoden vaihteessa.

Finland Promotion Services -palvelualueeseen kuuluvat Invest in Finland, Work in Finland, Visit Finland ja Film in Finland.

Jäkälä toimi aiemmin VR Groupin kaupallisena johtajana, missä hänen vastuullaan olivat mm. VR:n brändiasiat, myynti, markkinointi ja tuotekonseptien kehitys.
Hän on aikaisemmin työskennellyt Finnair konsernin brändi- ja markkinointijohtajana, GLO-hotellien ketjujohtajana Kämp-groupissa sekä useissa tehtävissä SAS-lentoyhtiössä.
Koulutukseltaan Jäkälä on YAMK, palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutusohjelmasta Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta.

 

 

TUI Mettin Anna Maria

Anna-Maria Mettin

TUI 

TUI on nimittänyt YTM Anna-Maria Mettinin 1. tammikuuta 2023 alkaen Nordic Head of Sales -rooliin.

Mettin toimi aikaisemmin TUI Suomen Senior Sales Managerina, uuden roolin myötä hän tulee vastaamaan TUIn Pohjoismaiden myynneistä.
Anna-Maria aloitti uransa TUIlla vuonna 2005 asiakaspalvelussa, jonka jälkeen hän on kasvattanut tietämystään tradingin, markkinoinnin ja myynnin eri tehtävissä.

Antti Kärävä Rukakeskus

Antti Kärävä

Rukakeskus

DI Antti Kärävä on nimitetty Rukakeskus-konsernin toimitusjohtajaksi 1. huhtikuuta 2023 alkaen. Kärävä aloittaa yrityksissä uuden aikakauden, sillä hän on konsernin ensimmäinen Ahon omistajaperheen ulkopuolinen toimitusjohtaja.

Kärävälle on kertynyt laaja johtamiskokemus kotimaisesta ja kansainvälisestä liiketoiminnasta urheiluvälineiden, ulkoiluvaatteiden ja -jalkineiden sekä markkinoinnin asiantuntijapalveluiden parissa. Hänen työpaikkoinaan ovat olleet mm. Salomon, Suunto, Columbia Sportwear ja Salomaa Yhtiöt. Myös hiihtolajien järjestöjen luottamustehtävät ovat Kärävälle tuttuja. Rukakeskus-konserniin hän siirtyy Lataamo Group Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä.

 

Valo Hotel Jarkko Härmälä

Jarkko Härmälä

VALO Hotel & Work

Jarkko Härmälä on aloittanut VALO Group Oy:n toimitusjohtajana interim-mallilla 14.12.2022.

Jarkolla on yli 20 vuoden kokemus matkailualalta, joista yli 10 vuotta on kulunut hotelliliiketoiminnan parissa. Jarkko on toiminut toimitusjohtajana Suomen toiseksi suurimmassa hotelliyhtiössä, joka operoi niin suomalaista kuin kansainvälistäkin hotellibrändiä.

Härmälä on lisäksi  toiminut kaupallisissa tehtävissä niin suomalaisissa kuin ulkomaisissakin hotelliyhtiöissä. Jarkolla on myös kokemusta kotimaisesta ja kansainvälisestä lentoliikennetoiminnasta.

Finavia Jessica Diktonius Pieni

Jessica Diktonius

Finavia

VTM Jessica Diktonius on nimitetty lentoasemayhtiö Finavian viestintä- ja markkinointijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1. maaliskuuta 2023 alkaen. Hän vastaa tehtävässään Finavian viestinnästä, yhteiskuntasuhteista ja markkinoinnista.

Jessica Diktoniuksella on monipuolinen kokemus viestinnän ja markkinoinnin eri tehtävistä kansainvälisissä liiketoimintaympäristöissä. Hän siirtyy Finavialle Keskolta, jossa hän on toiminut rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialan viestintäjohtajana vuodesta 2017. Aiemmin Jessica Diktonius on työskennellyt viestinnän johtotehtävissä Tiedolla ja viestintätoimisto Kreabissa.

 

Anna Liisa Sisask Tallink

Anna-Liisa Sisask

Tallink-konserni

Tallink-konserni nimittää Anna-Liisa Sisaskin yhtiön uudeksi talousjohtajaksi tammikuusta 2023 alkaen. Konsernin entinen talousjohtaja Joonas Joost jätti yhtiön lokakuussa 2022 ja siirtyi uuteen työtehtävään kiinteistöalalla.

Anna-Liisa Sisask siirtyy Tallink-konserniin Euroapteekista (osa Euroapotheca-konsernia), jossa hän on työskennellyt vuodesta 2021 asti, viimeisimpänä talousjohtajana sekä johtoryhmän jäsenenä vuoden 2022 alusta. Vuosina 2019-2021 Sisask työskenteli Baltian talousjohtajana ABB Electrificationissa, ja ennen sitä useissa eri taloushallinnon johtotehtävissä.

Inka Uusitalo Raoult Nordic Choice Hotels

Inka Uusitalo-Raoult

Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels on nimittänyt Inka Uusitalo-Raoultin Suomen toimintojen operatiiviseksi johtajaksi 17.11.2022 alkaen. Hän on aiemmin toiminut Långvik Congress Wellness Hotelin general managerina ja ThousandLakesHotels Oy:n toimitusjohtajana. Työnkuvaan kuuluu operatiivisen toiminnan kehittämistä ja optimointia Suomen markkinoilla. Inka Uusitalo-Raoult kuuluu Nordic Choice Hotelsin Suomen johtoryhmään ja raportoi Suomen maajohtajalle (COO) Erika Ehrnroothille.

Inka Uusitalo-Raoult on opiskellut maineikkaassa hotellialan oppilaitoksessa Ecole Hôtelière de Lausannessa ja suorittanut eMBA:n Hankenilla. Urallaan hän on työskennellyt useissa hotellialan johtotehtävissä Brysselissä, Pariisissa ja Shanghaissa.

 

Tallink Silja Kalle Katajainen

Kalle Katajainen

Tallink Silja Oy

Kalle Katajainen (45) on nimitetty Tallink Silja Oy:n Commercial Directoriksi ja johtoryhmän jäseneksi. Katajainen siirtyy Tallink Siljalle Fortumilta, jossa hän on toiminut viimeksi Nordic Head of Sales tehtävässä. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Canal Digitalilla myynti- ja markkinointijohtajana sekä PlusTV:llä myyntijohtajana.

Tallink Siljalla on vahva brändi ja kiinnostavat tuotteet, jotka saivat minut mukaan uudelle matkalle. On hienoa päästä mukaan luomaan unohtumattomia elämyksiä ja kokemuksia kaikille ikäryhmille vauvasta vaariin. Nyt toivotaan muutaman vaikean vuoden jälkeen tyynempää markkinasäätä niin pääsemme yhdessä myynti- ja markkinointitiimini kanssa tekemään uusia ennätyksiä”, Kalle Katajainen sanoo.

 

Petri Schaaf

Petri Schaaf

Original Sokos Hotel Viru, Tallinna

Original Sokos Hotel Virun hotellinjohtajaksi on nimitetty kauppatieteen maisteri Petri Schaaf. Schaaf aloittaa työnsä 1.10.2022.

Edelliset viisi vuotta Schaaf johti SOK:n hotellitoimintaa Pietarissa. SOK myi kaikki Venäjän liiketoiminnat kesäkuussa 2022.

Aiemmin Schaaf on toiminut Finnairin globaalina myyntijohtajana.

 

 

Härmän Kylpylä Timo Mäkinen

Timo Mäkinen

Härmän Kylpylä

Timo Mäkinen on nimetetty Härmän Kylpylän ravintolatoimen kehitysjohtajaksi.

Mäkinen on toiminut aiemmin keittiömestarina Härmän Kylpylällä sekä lounas- ja catering-yrittäjänä. Ravintolatoimen kehitysjohtajan tehtävään hän siirtyy tuotekehityspäällikön tehtävistä Domretorilta.

 

Leif Vase Larsen Der Turistik

Leif Vase Larsen

DER Touristik Group

Apollon toimitusjohtaja Leif Vase Larsen siirtyy 1.1.2023 alkaen DER Touristik Groupin International CEO:n tehtävään.

Sören Hartmann jättää vastuun matkailutoiminnasta REWE Groupin toimitusjohtajalle Lionel Souquelle sekä kolmelle DER Touristikin kokeneimmalle johtajalle – Leif Vase Larsenille, Dr Ingo Burmesterille ja Boris Schnabelille, jotka muodostavat uuden johtokunnan 1.1.2023 alkaen.

Apollon toimitusjohtajasta, Leif Vase Larsenista, tulee DER Touristikin CEO International. Tehtävässään hän tulee kokoamaan yhteen yrityksen Ranskan, Iso-Britannian, Pohjoismaiden sekä Benelux-maiden kansainväliset toiminnot sekä nopeasti kasvavat Itä-Euroopan markkinat.

Lomarengas Eva Kohonen

Eva Kohonen

Lomarengas 

Lomarenkaan uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.10.2022 alkaen KTM Eva Kohonen. Hän seuraa tehtävässä pitkäaikaista ja arvostettua toimitusjohtaja Juha-Pekka Olkkolaa, joka siirtyy ansaitulle eläkkeelle.

Kohonen on aiemmin toiminut johtotehtävissä Salomaa Yhtiöissä, Sanomalla, Keskossa ja WSOY:llä. Asiakaskeskeinen palveluiden kehittäminen on Evan ydinosaamista.

 

Christine Rovellin, Finnair

Christine Rovelli

Finnair Oyj

Finnair on nimittänyt MBA Christine Rovellin, 48, Finnairin strategiasta ja laivastosta vastaavaksi johtajaksi ja Finnairin johtoryhmän jäseneksi 1. lokakuuta 2022 alkaen.

Christine Rovelli on työskennellyt Finnairissa vuodesta 2012, ja nykyisessä roolissaan hän on vastannut Finnairin rahoituksesta ja laivaston hallinnasta.

 

Finnair Kristian Pullola

Kristian Pullola

Finnair Oyj

Finnair on nimittänyt KTM Kristian Pullolan (49) Finnairin talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.10.2022 alkaen. 

Kristian Pullola on aiemmin toiminut pitkään Nokian talousjohtajana sekä muissa taloushallinnon, rahoituksen ja sijoittajasuhteiden johtotehtävissä Nokiassa. Pullola on hallituksen jäsenenä Kemira Oyj:ssä ja Terveystalo Oyj:ssä, sekä hallituksen puheenjohtaja Antilooppi Management Oy:ssä, Eduhouse Oy:ssä sekä FinanceKey Oy:ssä.

 

TAT Orn Doungchan

Orn Doungchan

Tourism Authority of Thailand

Tourism Authority of Thailand on nimittänyt Orn Doungchanin Pohjoismaiden ja Baltian johtajaksi. Hänen asemapaikkansa on Tukholma, joka on hänelle tuttu jo ennestään. Hän on toimi siellä varajohtajana neljä vuotta sitten loppuneella kaudellaan.

”Aion jatkaa työtäni TAT:n strategian mukaisesti, jonka tavoitteena on viedä Thaimaata kohti elämyspohjaista lomakohdetta ja kestävää matkailua. Tulevina vuosina TAT Tukholman missiona on edistää ympäristöystävällistä ja kestävää matkailua”.

 

 

 

Uutisia
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X