Uusiin asemiin

VesterinenNina6.133128

Nina Haverinen

Helsingin kaupunki

Helsingin kaupungin elinkeino-osastolle perustettavaa uutta matkailuyksikköä johtamaan on valittu 1.8.2021 alkaen KTM, MTM Nina Vesterinen.

Ninalla on merkittävä  ja monipuolinen kokemus matkailun asiantuntija- ja esimiestehtävissä elinkeinon, alueorganisaation, koulutuksen, tutkimuksen, konsultoinnin ja hallinnon alalta.

Uransa aikana hän on luonut laajat kotimaiset ja kansainväliset niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin yhteistyöverkostot työskennellessään mm. työ- ja elinkeinoministeriössä matkailun erityisasiantuntijana, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:ssä matkailukonsultoinnin parissa, Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa matkailun koulutusohjelmanjohtajana ja kansallisen maaseutumatkailun teemaryhmän vetäjänä. Kotikaupunkiinsa Helsinkiin Nina Vesterinen palaa Muonion matkailupäällikön paikalta.

Eerika Rinne Sunborn Saga

Eerika Rinne

Sunborn Saga Oy

Eerika Rinne on aloittanut toukokuun lopussa Naantalin ja Ruissalon Kylpylöiden ja niihin kuuluvien hotelli-, ravintola- ja kahvilayksiköiden johdossa. Rinteen vastuulla on niin  operatiivinen johtaminen kuin liiketoiminnan kehittäminen.

Rinne siirtyi Sunborn Sagan palvelukseen Hotel Kakolan hotellinjohtajan tehtävästä. Tätä ennen Rinne on työskennellyt mm. Hotel Katajanokan hotellinjohtajana, Scandic Hotel Grand Marinan hotellipäällikkönä ja Marina Congress Centerin F&B- ja kongressipäällikkönä.

Ennen siirtymistään Suomen hotellimaailmaan Rinne työskenteli pitkään erilaisissa hotelli- ja ravintola-alan tehtävissä Lontoossa, missä hän suoritti  myös  kansainvälisen hotellijohtamisen tutkinnon (BA Hons.).

Haltia Lake Lodge Teemu Tuomarla

Teemu Tuomarla

Haltia Lake Lodge

Teemu Tuomarla on nimitetty Chief Executive Officeriksi (CEO) ja hän vastaa hotellin kaikkien toimintojen johtamisesta. Teemulla on pitkä ja monipuolinen matkailualan kokemus johto-, myynti-, asiakkuudenhallinta- ja konsultointitehtävistä (CWT, Kaleva Travel, Tieto, Travelzon) ja hän on myös sertifioitu erä- ja luonto-opas.

 

Elämys Live Jami Palsa

Jami Palsa

Elämys Live Oy

Jami Palsa on nimitetty liiketoimintajohtajaksi 4.1.2021 alkaen. Hän vastaa liiketoimintayksikön liiketoiminnasta sekä sen kehittämisestä.
Palsa siirtyi tehtävään organisaation sisältä Sports Account Manager -positiosta ja toimii jatkossa myös johtoryhmän jäsenenä.  Palsalla on vahva kokemus urheiluliiketoiminnan sekä matkustamisen eri vastuutehtävistä ja on vastannut onnistuneesti Elämys Groupin urheiluasiakkuuksien yhteistyöstä ja kehittämisestä kahden vuoden ajalta.

 

Visit Finland Kati Paasi

Kati Paasi

Visit Finland

Visit Finlandin uudeksi Business Development Directoriksi on valittu Kati Paasi, joka siirtyy tehtävään kesäkuun puolessa välissä Cursor Oy:n matkailuyksikön, Visit Kotka-Haminan matkailujohtajan toimesta. Paasin edeltäjä Kristiina Hietasaari siirtyi vuoden alussa Visit Finlandin johtajaksi.
Kati Paasilla on pitkä matkailualan tausta niin kehittämisen kuin liikkeenjohdon parista. Paasi aloitti uransa Finnair-konserniin kuuluvan matkanjärjestäjän, Aurinkomatkojen palveluksessa, jossa hän työskenteli niin oppaana, kohdepäällikkönä, kuin sopimusneuvottelijanakin, vastaten ulkomaanostoista ja tuotannosta omissa kohteissaan.
Paasi on myöhemmin työskennellyt myös lukuisissa kansainvälisissä tehtävissä Egyptissä, Arabiemiraateissa ja Maltalla, mm. hotellinjohtajana, kehitysjohtajana, kaupallisena johtajana sekä toimitusjohtajana.

Anu Markkanen 2021

Anu Markkanen

Kristina Cruises

Kristina Cruises Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.2.2021 alkaen Anu Markkanen jatkaen pitkät perinteet omaavan perheyrityksen toimintaa edelleen yrittäjävetoisesti. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä yhtiön myyntijohtajan paikalta.

Yrityksen pitkäaikainen toimitusjohtaja ja perustajajäsen Mikko Partanen jää eläkkeelle, jatkaen yhtiössä hallituksen jäsenenä.

Antti Partanen 2021

Antti Partanen

Kristina Cruises

Kristina Cruisesin sähköisen markkinoinnin ja digitalisoitumisprosessien parissa työskennellyt Antti Partanen on nimitetty markkinointijohtajaksi, ottaen vastuulleen koko markkinoinnin ja myynnin pelikentän.

Birthe Suni 2021

Birthe Suni

Kristina Cruises

Kristina Cruisesin uudelleen organisoitumisen yhteydessä yhtiön matkatuotannosta ja sen kehittämisestä vastannut Birthe Suni on nimitetty tuotantojohtajaksi, luotsaten jatkossa yhtiön koko uudistuvaa ja ennakkoluulotonta matkatuotantoa.

 

Teemu Ahola Visit Finland

Teemu Ahola

Visit Finland

Osana Business Finlandin organisaatiouudistusta Visit Finlandin Business Development-, Global Sales Promotion- ja Business Intelligence -tiimien oheen on vuoden alussa perustettu neljäs tiimi, International Operations.

Tiimissä työskentelevät kaikki Visit Finlandin kohdemarkkinoilla toimivat edustajat, yhteensä 16 henkilöä yhdeksässä maassa. Tiimin johtajaksi on 5.1.2021 nimitetty Teemu Ahola, joka aikaisemmin on toiminut Global Sales Promotion -tiimin Aasian markkinoiden Account Managerina. Aholasta tulee myös osa Visit Finlandin johtoryhmää.

Uuden tiimin tavoitteena on mahdollisuuksien mukaan yhtenäistää toimintatapoja eri markkinoilla sekä kytkeä kohdemarkkinoilla ja kotimaassa tehtäviä toimenpiteitä entistä tiiviimmin yhteen. Tärkeässä roolissa on myös yhteistyön kehittäminen muiden toimialojen sekä Team Finland -verkoston kanssa markkinamahdollisuuksien paremmaksi hyödyntämiseksi.

Kira Marchan

Kira Marschan

Visit Hanko

Visit Hangon uudeksi matkailupäälliköksi on valittu 1.12.2020 alkaen Kira Marschan. Hän toimii samalla Oy Hansea Ab:n toimitusjohtajana.

Kira on työuraltaan pitkän linjan hotelliammattilainen. Hänellä on lähes kolmen vuosikymmenen kokemus hotellialalta. Ennen nykyistä työpaikkaansa hän on työskennellyt monessa eri ketjussa ja erilaisissa myynti ja revenue management tehtävissä Suomessa ja ulkomailla, mm. Kämp Groupissa, Sokos Hotels – ketjussa sekä Radisson Blu Hotels- ketjussa.

Kira siirtyi nykyiseen tehtävään Clarion Hotels Finlandin ja Nordic Choice Hotels- ketjun avainasiakaspäällikön paikasta.

www.visithanko.fi

 

Kristiina Hietasaari Visit Finland

Kristiina Hietasaari

Visit Finland

Kristiina Hietasaari on nimitetty Visit Finlandin uudeksi johtajaksi 1.1.2021 alkaen.

Nykyinen johtaja Paavo Virkkunen on 1.6.2020 lähtien toiminut Business Finlandin organisaatiossa Finland Promotion Services –palvelualueen johtajana. Finland Promotion Services käsittää Visit Finlandin, Invest in Finlandin sekä Suomen kaupallisen maakuvan strategisen ohjauksen toiminnot.

Porvoossa asuva M.B.A. Kristiina Hietasaari on työskennellyt matkailuedistämisen parissa vuodesta 2010 lähtien. Hietasaari aloitti matkailun parissa Matkailunedistämiskeskuksessa, joka muuttui myöhemmin Finproksi ja vuonna 2018 Business Finlandiksi. Visit Finlandin johtajaksi hän nousee Business Development –yksikön johtajan paikalta.

Thomas Harrison Uniworld Cruises

Thomas G. Harrison

Uniworld Boutique River Cruises ja Silversea Cruises 

Thomas G. Harrison on nimitetty Uniworld Boutique River Cruisesin myyntijohtajaksi Pohjoismaihin ja Baltiaan.
Hänet on myös nimitetty Silversea Cruisesin myyntijohtajaksi Pohjoismaihin.

Harrisonilla on yli 20 vuoden kokemus risteilybisneksestä. Hän on työskennellyt myyntijohtajana SeaDream Yacht Clubilla vastuualueinaan Pohjoismaat ja Benelux. Sitä ennen hän työskenteli yli 18 vuotta Silver Sea Cruisesilla, aloittaen pestillä risteilijällä ja yleten Euroopan myyntijohtajaksi.

Uniworldilla Boutique River Cruises -yhtiöllä on 12 alusta, jotka risteilevät maailman joilla. Risteilyt ovat all-inclusive -risteilyjä, missä kaikki ateriat ja juomat sisältyvät risteilyn hintaan.

Harrison vastaa kummankin brändin myynnistä Amalgamated Travel Networkin kautta, missä hän on osakkaana.

Thomas Harrison, thomas.harrison@uniworld.com ja ThomasH@silversea.com

 

Lumia Ankkuri Suomen Messut

Lumia Ankkuri

Suomen Messut

Lumia Ankkuri on palannut Matkamessuista vastaavaksi myyntiryhmäpäälliköksi. Lumia toimi samassa tehtävässä vuosina 2013-2018, josta hän siirtyi vetämään mm. terveystoimialan ammattimessuja, I love me -messuja sekä Habitarea. Nyt Habitare vaihtui takaisin Matkamessuihin, joka järjestetään ensi vuonna poikkeuksellisesta vasta toukokuun lopulla.

”On hienoa päästä taas tekemään yhteistyötä matkailualan toimijoiden kanssa. Teidän mahtavaa joukkoa on ollut jo ikäväkin”, sanoo Lumia.

Viisi vuotta Suomen Messuilla ja mm. Matkamessujen ryhmäpäällikkönä toiminut Anna Suominen jatkaa 1.10. uusiin haasteisiin Meedius International Oy:n palveluksessa.

Finnair Päivyt Tallqvist

Päivyt Tallqvist

Finnair Oyj


KTM Päivyt Tallqvist (50) on nimitetty Finnairin viestintäjohtajaksi sekä Finnairin johtoryhmän jäseneksi 1.11.2020 alkaen.

Tallqvist toimii nykyisin Finnairin ulkoisesta viestinnästä vastaavana johtajana, ja aiemmin hän on toiminut viestinnän esimiestehtävissä Nokiassa.

”Tartun uuteen tehtävääni innolla”, sanoo Päivyt Tallqvist. ”Koronan aiheuttaman toimialakriisin vuoksi Finnair on nyt aivan poikkeuksellisessa tilanteessa, ja jälleenrakennusvaiheessa viestinnän merkitys korostuu uudella tavalla. Finnair on suomalaisille tärkeä, ja siksi tämä tehtävä on erityisen merkityksellinen.”

Valo Erno Launo

Erno Launo

VALO Hotel & Work

Erno Launo on aloittanut VALO Workin liiketoimintajohtajana 10.8.2020. Hän vastaa tehtävässään VALO Work -liiketoiminnan johtamisesta ja konseptin kehittämisestä.

Launolla on kattava kokemus uuden liiketoiminnan rakentamisesta ja uusien konseptien kaupallistamisesta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Visit Jyväskylä Susanne Rasmus

Susanne Rasmus

Visit Jyväskylä


Jyväskylän seudun matkailualuetta kehittävän ja markkinoivan Visit Jyväskylän matkailujohtajaksi on nimitetty syyskuun alusta FM Susanne Rasmus. Hän siirtyy tehtävään saman organisaation matkailu- ja markkinointipäällikön tehtävästä. Visit Jyväskylä tulee siirtymään omaksi palveluyksikökseen Elinkeino ja työllisyys -palvelualueelle. Yksikkö on kuulunut viestintäjohtajan johtamaan Viestintä, markkinointi ja matkailu -palveluyksikköön.

Scandic Pia Tuomi

Pia Tuomi

Scandic Hotels Oy

HTM Pia Tuomi (50) on nimitetty Scandic Hotels Oy:n henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1. syyskuuta 2020 alkaen. Tuomi vastaa Scandicilla henkilöstötoimintojen kokonaisuudesta, osaamisen ja johtamisen kehittämisestä sekä henkilöstöprosessien johtamisesta.

Anu Syrma 1 Helsinki Marketing

Anu Syrmä

Helsinki Marketing Oy

Helsingin kaupungin omistama Helsinki Marketing Oy on nimittänyt KTM Anu Syrmän uudeksi markkinoinnin yksikön johtajaksi.

KTM Anu Syrmä aloitti Helsinki Marketing Oy:n markkinoinnin yksikön johtajan tehtävissä 1.8.2020. Anu Syrmä on markkinoinnin ja brändinrakentamisen ammattilainen, jolla on monipuolinen kokemus sekä suurista kansainvälisistä että pienemmistä kotimaisista, kansainvälisille markkinoille pyrkivistä yrityksistä. Hän on toiminut myös yrittäjänä ja perustanut siskonsa kanssa SIS. Deli + Café kahvilaketjun. Syrmä on toiminut mm. Reiman markkinointijohtajana ja Coca-Cola Suomen maajohtajana. Tapahtuma-alaa hän on seurannut Huone Oy:n hallituksen jäsenenä parin vuoden ajan.

 

Elämys Group Jari Auranen

Jari Auranen

Elämys Group

Jari Auranen on nimetty Elämys Groupin CTO:ksi 1.6.2020 alkaen.  Teknologiavastaavana hän ottaa vastuulle Elämys Tech Oy:n teknologiaportfolion sekä siihen liittyvät ekosysteemiratkaisut.

Työssään Auranen keskittyy Groupin kotimaan matkailusektorin kilpailukykyä kasvattaviin uusiin digitaalisiin ratkaisuihin.

Auranen omaa laajan tuntemuksen alan teknologiaratkaisuihin. Hän on viime vuosina vienyt eteenpäin Suomalaisen elämys- ja aktiviteettipalvelujen digitalisointia sekä kehittänyt uutta Koko Travel Planner ratkaisua matkapakettien reaaliaikaiseen suunnitteluun ja varaamiseen. Elämykselle Auranen siirtyy Tietotalon liiketoimintajohtajan paikalta, jossa hän on vastannut matkailuelinkeinon asiakkuuksista sekä heidän digitaalista ratkaisuistaan Auranen jää siirron jälkeen myös Advisor rooliin Tietotaloon.

Elämys Group Petri Sirén

Petri Sirén

Elämys Group

Risteilyasiantuntija Petri Sirén on 18.5.2020 aloittanut Elämys Groupissa risteilyliiketoiminnan liiketoimintajohtajana. Sirénin vastuulla on Elämyksen risteilyliiketoiminnan rakentaminen, kumppanuussuhteet, myynti ja markkinointi.

Sirén tulee Elämykseen Travel Specialist Groupista, jossa hän on vastannut Risteilykeskus -brändistä. Kansainvälisten risteilyiden asiantuntijaksi Sirén on profiloitunut jo aiemmin toimiessaan Royal Caribbean Cruises -varustamokonsernin sales managerina.

Uutisia
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X