Air India aloittaa matkustamomiehistön punnitsemisen

Air India on siirtymässä kuun vaihteessa tarjouskilpailun voittaneelle TATA Groupille.

TATAn suunnitelmissa on nostaa Air Indian imagoa ja nopea keino siihen on matkustamohenkilökunnan ulkonäön kohentaminen.

Yhtiö tulee uudistamaan lentokoneiden matkustamoja ja ostamaan uusia lentokoneita, mutta nopein imagon kohennus saadaan Air Indian mukaan sillä, että matkustamohenkilökunnan ulkonäköön kiinnitetään yhä enemmän huomiota.

Times of India uutisoi , että Air India aikoo tarkastaa matkustamohenkilökuntansa painoindeksin sekä kiinnittää huomiota heidän huoliteltuun ulkonäköönsä.
Miehistö tarkastetaan, kun ilmoittautuvat lennolle.

”Matkustamohenkilökunta, joka on hyvin pukeutunut ja huoliteltu yhtenäisten standardien ja määräysten mukaisesti, antaa lentoyhtiöstä myönteisen ja ammattimaisen kuvan. Siksi korostetaan, että koko matkustamohenkilökunta noudattaa yhtenäisiä määräyksiä”, sanoo toimitusjohtaja Vasudha Chandnan.

Matkustamohenkilöstössä ajatus siitä, että heidät punnitaan ennen lentämistä, on herättänyt närää. All India Cabin Crew Association (Intian matkustamohenkilökunnan liitto) on vastustanut määräystä ja todennut johdolle lähettämässään kirjeessä, että ”Ilmoittautumisaika lennoille on tarkoitettu dokumentointia ja lentoturvallisuuden tarkistamista varten. Tämä stressaava painon tarkastus raportoinnin aikana häiritsee väistämättä miehistön henkistä valmistautumista, mikä aiheuttaa lentoturvallisuusongelmia.”

Liitto huomauttaa, että matkustamohenkilökunta on ensisijaisesti lentoturvallisuuden ammattilaisia, jotka on koulutettu antamaan ensiapua, joten painoindeksillä ei ole suurta merkitystä sen kannalta, miten he pystyvät hoitamaan työnsä.

Lähde: SimpleFlying

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X