Eckerö-konsernille 88 miljoonan euron uudelleenrahoitus, Q3 tulos positiivinen

Eckerö-konserni on saanut päätökseen rahoituksensa uudelleenjärjestelyn. Rahoitusjärjestelyn kokonaisarvo on 88 miljoonaa euroa. Siitä suurin osa, 62 miljoonaa euroa, kerättiin laskemalla liikkeelle joukkovelkakirjalaina pohjoismaisille velkamarkkinoille. Nordea ja Handelsbanken Capital Markets toimivat lainan pääjärjestäjinä. Viisivuotinen joukkovelkakirjalaina listataan Oslon pörssiin. Varat on käytetty aiempien, Handelsbankenin myöntämien lainojen takaisinmaksuun.

Handelsbanken jatkaa Eckerö-konsernin keskeisenä rahoittajana myöntämällä konsernille 14 miljoonan euron käyttöpääomarahoituksen. Eckerö-konsernin aiemmat lainat, 7 miljoonaa euroa  Merimieseläkekassalta ja 5 miljoonaa euroa Veritas Eläkevakuutukselta, on järjestelty uudelleen ja niiden maturiteetti on nyt kolme vuotta.

Uudelleenrahoituksen myötä Eckerö-konserni pystyy palauttamaan heinäkuussa 2020 saadun ylimääräisen käyttöpääomarahoituksen valtiontakaukset ennen niiden määräaikaa.

Olemme nyt osoittaneet kykymme hankkia jälleen rahoitusta markkinoilta, joten valtiontakaukset ovat täyttäneet tehtävänsä. Kiitämme Suomen valtiota takausohjelman perustamisesta ja valtiovarainministeriötä sujuvasta yhteistyöstä”, sanoo Björn Blomqvist, Eckerö-konsernin toimitusjohtaja.

Eckerö-konsernin rahoitus on nyt turvattu uudelleenrahoituksen sekä julkiseen palveluvelvoitteeseemme perustuvan, Traficomin kautta kanavoidun tuen ansiosta. Mikäli COVID-19-pandemia ja siihen liittyvät matkustusrajoitukset kiihtyisivät jälleen, valtion tukea voidaan tarvita jatkossakin keskeytymättömän liikennöinnin takaamiseksi. Tarve omaisuuserien nopeisiin myynteihin on nyt kuitenkin minimoitu uudelleenrahoituksen myötä.

Ensiesiintymisemme pohjoismaisilla velkamarkkinoilla oli menestys. Tästä eteenpäin työkalupakissamme on uusi väline tulevien rahoitustarpeidemme täyttämiseen, sanoo Malin Skogberg, Eckerö-konsernin talousjohtaja.

Eckerö-konsernin korollisten velkojen määrä on laskenut pandemiaa edeltävälle tasolle. Kun kolmannen vuosineljänneksen tulos oli positiivinen, konsernin omavaraisuusaste nousi ja on nyt 43 prosenttia.

 

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X