Hyppää sisältöön
Finnairin A350
· Ikkunapaikka

Finnairin alkuvuosi odotetusti tappiolla

Finnairin tulos tammi–maaliskuulta 2024 on tappiollinen, mutta yhtiö kertoo yksikkötuottojen ja operatiivisen kassavirran säilyneen hyvällä tasolla.

Lakot rasittivat Finnairin tulosta vuoden 2024 ensimmäisellä kvartaalilla. Yhtiön oikaistu liiketulos oli tammi–maaliskuussa 11,6 miljoonaa euroa tappiollinen, ja liikevaihtoa syntyi 681,5 miljoonaa euroa. Laskua vertailukauteen on 1,9%. Matkustajia Finnair kuljetti 2,5 miljoonaa.

Liikevaihdon odotetaan kasvavan kapasiteettia hitaammin

Kansainvälisen lentoliikenteen odotetaan jatkavan kasvuaan vuonna 2024. Riskit liittyen inflaation ja kohonneen korkotason nousun vaikutuksista kysyntään ja kustannuksiin ovat kuitenkin edelleen koholla aiheuttaen toimintaympäristön epävarmuutta. Myös kansainväliset konfliktit ja maailmanpoliittinen epävakaus aiheuttavat toimintaympäristön epävarmuutta. Nämä tekijät saattavat vaikuttaa lentomatkustuksen ja -rahdin kysyntään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Finnair suunnittelee nyt lisäävänsä kokonaiskapasiteettiaan, tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna, noin 10 prosentilla vuonna 2024. Kapasiteettiarvio pitää sisällään koneiden ulosvuokraukset miehistöineen. Kasvu painottuu pääasiassa Aasiaan ja Eurooppaan. Finnairin liikevaihdon odotetaan nyt kasvavan kapasiteettia hitaammin vuonna 2024.

“Liikevaihdon lasku johtui Suomen poliittisista lakoista, normalisoituneesta käyttämättömien lippujen tuloutuksesta ja alemmista rahtihinnoista, vaikka lisämyynti ja matkapalveluiden liikevaihto kasvoivat. Toisaalta toiminnalliset kulut pysyivät vertailukauden tasolla tiukan kuluseurannan ja alemman polttoaineen hinnan ansiosta”, sanoo Finnairin väliaikainen toimitusjohtaja Jaakko Schildt.

“Lakot Suomessa ja Euroopassa vaikuttivat myös lentojemme täsmällisyyteen neljänneksen aikana. Lakkojen lisäksi talviolosuhteiden rasittama saapumistäsmällisyytemme oli 75 prosenttia.”

Lähde ja kuva: Finnair

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.