Hyppää sisältöön
Helsinki-Vantaan kiitotie 3
· Ikkunapaikka

Helsinki-Vantaan lentoaseman kiitotien kunnostustyöt valmistuneet

Finavian huhtikuussa 2024 aloittamat kiitotie 3:n huoltosuunnitelman mukaiset kunnostustyöt ovat valmistuneet aikataulussaan.

Korjaustöiden valmistumisen myötä lentokoneiden nousu- ja laskeutumissuunnat palautuvat samalla ennalleen.

“Olemme saaneet kiitotie 3:n kunnostustyöt valmiiksi aikataulussa ja huoltosuunnitelman mukaisesti. Kiitoteihin kohdistuu valtava kuormitus ja niiden rakenteiden on oltava ensiluokkaiset. Säännölliset kausikorjaukset varmistavat turvallisen ja sujuvan lentoliikenteen”, Helsinki-Vantaan lentoaseman asemataso- ja kiitotietoiminnasta vastaava johtaja Jani Elasmaa Finaviasta sanoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsinki-Vantaan kiitotie 3:n kunnostustyöt käynnistyivät huhtikuussa 2024. Kunnostustöihin sisältyivät kiitotielle johtavien rullausteiden päällystekorjaukset ja kiitotien sulkutoimenpiteiden yhteydessä tehtävät kunnostustyöt erityisesti kenttävalojärjestelmiin.

Korjaustöiden aikana kiitotie 3:lle ei voinut laskeutua ja lentojen nousu- ja laskeutumissuunnat poikkesivat normaalista.

Töiden valmistuttua lentokoneiden nousu- ja laskeutumissuunnat palautuvat normaaliin 12.6.2024.

“Kiitoteiden kausikorjaukset ovat tärkeä osa Helsinki-Vantaan lentoaseman infrastruktuurin elinkaarihallintaa. Kunnostustöiden valmistuttua kiitotie 3 palvelee jälleen vilkasta kesälomamatkailua Helsinki-Vantaalla”, Elasmaa sanoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde ja kuva: Finavia

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.