Icelandairin matkustajamäärä 2023 lähellä koronaa edeltäviä lukuja

Icelandair kuljetti vuoden 2023 aikana 4,3 miljoonaa matkustajaa, mikä on 17 prosenttia enemmän kuin vuonna 2022 ja lähestyy jo vuoden 2019 lukemia.

Luonnonmullistukset leimasivat loppuvuotta

Joulukuussa 2023 Icelandair kuljetti 264 000 matkustajaa, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin joulukuussa 2022. Joulukuussa 30 prosenttia matkustajista lensi Islantiin ja 17 prosenttia Islannista ulkomaille. Kauttakulkumatkustajia oli 45 prosenttia. Islannin sisällä matkusti 7 prosenttia matkustajista.

Islannin lounaisosan maanjäristykset ja tulivuorenpurkaus eivät vaikuttaneet Icelandairin lentoaikatauluihin joulukuussa 2023, mutta tapahtumien saama kansainvälinen mediahuomio vaikutti negatiivisesti matkustajakysyntään, pääasiassa Islantiin tapahtuvan matkustamisen osalta.

Tästä huolimatta koneiden käyttöaste säilyi samankaltaisena kuin edellisvuoden joulukuussa, 72,4 prosentissa. Täsmällisyys oli 67 prosenttia. Islannin lennonjohdon työtaistelu vaikutti merkittävästi yhtiön lentojen ajantasaisuuteen ja suorituskykyyn joulukuussa.

Koronaa edeltävät luvut eivät enää kaukana

Koko vuotta katsoen kasvuprosentti on 17% vuoteen 2022 nähden.

– Vuonna 2023 matkustajamäärä jatkoi kasvuaan ja saavutti miltei ennätysvuotemme 2019 lukemat, sanoo Icelandairin toimitusjohtaja Bogi Nils Bogason.

Alkanut vuosi 2024 tuo Icelandairille uusia kohteita sekä uudistuksia laivastossa.

– Lennämme reittiverkostossamme yli 50 kohteeseen, joista kolme on uusia kohteita, Färsaaret, Pittsburgh ja Halifax. Laivastomme uudistaminen jatkuu. Sen kohokohta on, kun tulevana syksynä otamme käyttöön upouudet Airbus-koneet laivastossamme. Tulossa on monia muitakin hankkeita, kuten pääkonttorimme muutto ennen vuoden loppua, kertoo Bogason.

Lähde ja kuva: Icelandair

>> Ikkunapaikka on nyt myös LinkedInissä

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X