Euroopan ensimmäinen vedenalainen ravintola on avattu Norjan eteläisimpään kolkkaan, Lindesnesiin.
Ravintola sijaitsee rannalla, missä pohjoiset ja eteläiset tyrskyt kohtaavat. Under-ravintolan yhteydessä on myös tutkimuslaitos, sillä alue on erityisen rikas niin eläin- kuin kasvilajeissakin.
Snøhettan suunnittelemasta 34-metriä pitkästä ravintolasta puolet on upotettu mereen. Betonikuori toimii keinotekoisena riuttana, ja se kestää rajuimmatkin syysmyrskyt.
Ravintolan massiivinen ikkuna tarjoaa näkymät merenpohjaan, joka muuttuu vuodenaikojen ja vaihtelevien sääolosuhteiden mukaan.
Ravintolaan mahtuu 35-40 ruokailijaa. Kulinaarinen fine dining -kokemus luodaan korkealaatuisilla, paikallisilla tuotteilla. Ravintolan kerrotaan olevan tarkka myös mm. siitä, miten eläin on pyydystetty ja tapettu.
Keittiömestarina toimii tanskalaissyntyinen Nicolai Ellitsgaard, ja 16-henkiseen tiimiin kuuluu myös useita Michelin-ravintoloissa työskennelleitä.
Lisätietoa ravintolasta tästä.
Jaa artikkeli: