Irlannin ruokakulttuuri saa lisää palstatilaa vasta julkistetussa Guide Michelin 2020 -oppaassa, jossa tähtiluokkaan on noussut kuusi uutta irlantilaista ja pohjoisirlantilaista ravintolaa.
Kaikki viime vuonna tähtiä saaneet ravintolat säilyttivät lisäksi tähtensä, joten maineikkaassa ruokaoppaassa on nyt enemmän irlantilaisravintoloita kuin koskaan aikaisemmin.
Oppaan kuudesta uutuusravintolasta voidaan mainita County Kildare, joka voi ylpeillä kahdella tähdellä vain viisi kuukautta avajaistensa jälkeen. Dublinin The Greenhouse -ravintola sai yhden lisätähden, ja kriitikoiden hehkuttama Belfastin Muddler’s Club sai ensimmäisen tähtensä yhdessä Dublinin Variety Jonesin, Kinsalen Bastionin ja Limerickin The Oak Roomin kanssa.
Lisäksi yhteensä 26 irlantilaisravintolaa sai himoitun Bib Gourmand -merkinnän. Se myönnetään ravintolalle, jolla on erityisen hyvä hinta-laatu-suhde. Bib Gourmand -luettelon uusia irlantilaisravintoloita ovat Killinchyn Balloo House, Dinglen Land to Sea ja Athlonen Thyme.
Kahden Michelin-tähden ravintolat
- Aimsir, County Kildare
- The Greenhouse, Dublin
- Restaurant Patrick Guilbaud, Dublin
Yhden Michelin-tähden ravintolat
- Chestnut, Ballydehob
- Mews, Baltimore
- Deanes EIPIC, Belfast
- Muddler’s Club, Belfast
- OX, Belfast
- Liath, Blackrock
- Ichigo Ichie, Cork city
- The Oak Room, County Limerick
- House Restaurant, County Waterford
- Variety Jones, Dublin
- Chapter One, Dublin
- L’Ecrivain, Dublin
- Aniar, Galway city
- Loam, Galway city
- Campagne, Kilkenny
- Bastion, Kinsale
- Wild Honey Inn, Lisdoonvarna
- Lady Helen, Thomastown
Lähde: Irlannin turistitoimisto, www.ireland
Jaa artikkeli: