Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Japani on aukeamassa pian

Japanin turistitoimiston ja JALin järjestämässä webinarissa kerrottiin toivottavan, että Japanin maaliskuun loppuun asti olevaa matkustuskieltoa ei enää jatkettaisi, vaan maa avautuisi jo huhtikuussa matkailulle.

Monen Aasian maan tapaan Japani on ollut täysin suljettu jo pitkään ja matkailuala on kärsimässä.
Japanilla on matkustajille paljon tarjottavaa ja pandemian aikana kohteita on ehostettu ja kunnostettu.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Japan Airlines Boeing 787-9 Dreamliner,

Japan Airlines lentää 27.3. alkaen Tokion Hanedan lentokentälle 4 kertaa viikossa
Helsingistä lähdöt ovat tiistaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin aikataululla 17.25-08.55+1.
Tokiosta Suomeen lennetään tiistaisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin aikataululla 10.40-14.55.

Japan Airlinesilla on käynnissä Okinawa-kampanja. JAL lentää Hanedasta Japanin pääsaaresta etelään sijaitsevalle Okinawalla 10 lentoa päivässä. Lennot kestävät 2.5 tuntia.   JALilla on nyt erikoishintoja Okinawaan.

Japanin turistitoimisto muistuttaa, että maa tarjoaa paitsi ikimuistoisia makuelämyksiä myös monia mielenkiintoisista matkakohteita:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

88 temppeliä saman pyhiinvaellusreitin varrella

Shikokun saarella vain 2-4 tunnin luotijunamatkan päässä Tokiosta voi vaeltaa pitkin maailmankuulua Shikoku Henro -pyhiinvaellusreittiä. Yhteensä 1 400 km pitkän reitin varrella on jopa 88 temppeliä, jotka kaikki on omistettu shingon-buddhalaisuuden perustaneelle Kūkai-munkille (774-835).
Alueella kannattaa vierailla ympäri vuoden: Keväällä täällä puhkeavat kukkaan kirsikkapuut, kesällä on useita paikallisia festivaaleja, syksyllä luonto hehkuu ruskan väreissä, ja talvella on luvassa paksulti puuterilunta. Valtaosa kävijöistä päätyy kuitenkin tekemään pyhiinvaelluksen leutojen säiden aikaan. Koko reitin kulkeminen kestää nopeuden mukaan 1-2 kuukautta, mutta jos välillä käyttää julkista liikennettä, matka taittuu alle kahdessa viikossa.
Jos vaellukseen haluaa yhdistää muita aktiviteetteja, suosittelemme pyöräretkeä Ishizuchivuoren maisemiin. Vauhtiveikot voivat myös kokeilla koskenlaskua Yoshinojoella, joka on Japanin parhaita paikkoja tähän harrastukseen.
Shikoku isännöi lisäksi maailmankuulua Setouchi Triennale -taidefestivaalia, joka pidetään joka kolmas vuosi.

 

 

Kauniita maisemia Kumamotossa

Kumamoton prefektuuri sijaitsee Kyūshūn saarella maan lounaisosassa. Täällä on vähemmän matkailijoita kuin Japanin monilla muilla alueilla. Näin ollen kohde soveltuu erinomaisesti niille, jotka haluavat tutustua Japanin luontoon omatoimisesti ja vältellä vakioratkaisuja. Läheltä löytyy muun muassa aktiivinen Aso-tulivuori, jolta käsin on mahdollista kokea unkai-luonnonilmiö eli vuorenhuippuja ympäröivä pilvimeri. Tulivuorelta on näkymät myös Kusasenrin vihreälle tasangolle, jonka maisemissa on kuvattu monia kuuluisia elokuvia, mm. “Viimeistä samuraita”.

 

Vaikuttavia luontoelämyksiä ympäri vuoden

Japanin luonto tarjoaa ihasteltavaa ympäri vuoden. Kuvankauniita maisemia on tarjolla varsinkin vuodenaikojen vaihtuessa, jolloin kukat puhkeavat, lehdet saavat ruskan värejä tai ensilumi peittää maan.

Aktiviteeteista voidaan mainita vaellus tai metsäterapia Shirakami-Sanchin suurissa metsissä ja Hachimantain kansallispuistossa Pohjois-Japanissa. Keväisin kävijää odottavat vehmaat värit, ja syksyisin ruska muuttaa metsän keltaiseksi liekkimereksi. Talvikuukausina alueella harrastetaan hiihtoa ja kylpemistä kuumissa lähteissä.

Suosittelemme myös vierailua Tokion pohjoispuolella sijaitsevassa kiehtovassa Ashikaga Flower Parkissa, joka on avoinna ympäri vuoden. Huhtikuun puolivälistä lähtien puistossa voi kulkea kirsikanpunaisina, violetteina, valkoisina ja keltaisina kukkivien valtavien sinisadeköynnösten alla. Puiston suurin nähtävyys on yli 150-vuotias suuri sinisade, joka on kuin suoraan sadusta.

 

Tähtitaivaan aitiopaikka

Osa alueista sopii tähtien katseluun paremmin kuin muut. Kansainvälinen Dark-Sky Association on juuri valinnut Okayaman prefektuurissa Länsi-Japanissa sijaitsevan Bisein ns. pimeän taivaan yhteisöksi (Dark Sky Community), koska se on kunnostautunut pimeän yötaivaan suojelussa valosaasteelta. Kyseessä on Japanin kolmas pimeän taivaan katselupaikka (Dark Sky Place) ja Aasian ensimmäinen pimeän taivaan yhteisö -statuksen saanut paikka. Bisei tarkoittaa japaniksi “kauniita tähtiä”, ja nimi sai nyt lopullisen sinetin järjestön tunnustuksen myötä.

Japanin kaksi muuta pimeän taivaan katselupaikkaa ovat Iriomote-Ishigakin kansallispuisto Okinawan saarella ja Kōzushiman saari Tokion edustalla. Kaikkiaan maailmassa on 187 sertifioitua pimeän taivaan katselupaikkaa.

Japanista suomeksi osoitteessa: https://www.japan.travel/en/uk/fi

Lähde: JNTO ja JAL
Kuvat: JNTO

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.