Hyppää sisältöön
Eurowings
· Ikkunapaikka

Jo viides talvikohde Suomessa – Eurowings aloittaa lennot Kajaaniin

Kainuu näkyy pian entistä vahvemmin Keski-Euroopan markkinoilla, kun saksalainen lentoyhtiö Eurowings aloittaa suorat reittilennot Düsseldorfista Kajaaniin tulevalla talvikaudella.

Saksalaisten suora yhteys Kajaaniin

Uusi lentoyhteys toimii 18.1.–22.3.2025. Viikottaiset reittilennot mahdollistavat paitsi saksalaisten saapumisen Kainuuseen, myös kainuulaisten matkustamisen suoralla lennolla Keski-Eurooppaan.

“Keskustelut lentoyhtiön kanssa aloitettiin kesällä 2023 Kainuun Liiton, Kajaanin kaupungin ja Sotkamon kunnan rahoittaman ja KAMKin hallinnoiman ”Suorat kansainväliset lentoyhteydet Kajaaniin” -hankkeen toimesta ja neuvotteluita on käyty hyvässä yhteishengessä päätyen tähän hienoon lopputulokseen”, iloitsevat hankkeen projektiasiantuntija Terhi Millar ja projektipäällikkö Saara Uusiheimala.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Heidän mukaansa hankkeen tavoitteena oli aloittaa keskustelut ja valmistella aluetta siihen, että Arctic Lakelandin alueelle pystytään vastaanottamaan suoria lentoyhteyksiä, mutta tämä tavoite on jo ylittynyt. Hanketoimijoiden lisäksi lentoyhtiöneuvotteluissa ovat olleet mukana myös Visit Finland ja Finavia.

“Kaupungin aktiivinen rooli suorien lentojen hankkeen käynnistämisessä ja sen rahoituksessa on ollut onnistunut panostus Kainuun kansainvälisen matkailun kasvattamisessa. Viime vuosina Kainuun Liiton, Kajaanin ammattikorkeakoulun ja matkailualueiden yhteistyönä luotu Arctic Lakeland matkailubrändi on saanut laajan hyväksynnän. Eurowingsin kaltaisen toimijan tulo Kainuuseen on siitä todiste ja hanketoimijoiden osaamisen osoitus”, iloitsee Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen.

Jo viisi talvikohdetta Suomessa

Kyseessä on Eurowingsin viides talvikohde Suomessa Rovaniemen, Ivalon, Kittilän ja Kuusamon jälkeen. Lentoyhtiön näkökulmasta Arctic Lakeland Finland on nouseva matkailukohde, joka on nyt entistä helpommin saavutettava keskieurooppalaisille matkailijoille erityisesti Kölnin alueelta sekä Hollannin ja Belgian alueilta.

“Uuden lentoreitin avaus Düsseldorfista Kajaaniin, Arctic Lakelandiin, on hieno saavutus ja upea juttu koko itäiselle Lakeland -alueelle. Pitkäjänteinen työ alueen kansainvälisen myynnin lisäämiseksi saavuttaa uuden virstanpylvään Düsseldorfin suoran yhteyden avautuessa. Myös Arctic Lakeland-alueen kirkastaminen talvikohteena on osoittautunut menestyksekkääksi ja on vastannut matkailijoiden kasvavaan kiinnostukseen ainutlaatuisista talvimatkailukokemuksista”, kertoo Visit Finlandin Jyrki Oksanen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Kajaanin kaupunki
Kuva: Eurowings

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.