Hyppää sisältöön
Joby Aviation aloittaa täyssähköiset lentotaksipalvelut Dubaissa.
· Riikka Krenn

Joby Aviation aloittaa täyssähköiset lentotaksipalvelut Dubaissa

Täyssähköisiin lentokoneisiin erikoistunut Joby Aviation on allekirjoittanut sopimuksen lentotaksipalvelujen aloittamisesta Dubaissa vuoden 2026 alkuun mennessä.

Dubain tie- ja liikenneviranomaisen (RTA) kanssa allekirjoitettu kumppanuus antaa Jobylle yksinoikeudet lentotaksien liikennöintiin Dubaissa kuuden vuoden ajaksi. Lennot alkavat viimeistään vuonna 2026 ja tavoitteena ovat ensimmäiset operaatiot jo vuoden 2025 aikana.

Jobyn mukaan lentotaksipalvelu mahdollistaa nopean, turvallisen ja kätevän matkustamisen tärkeimpiin kaupunkikohteissa. Jobyn lentotaksit toimivat myös New Yorkissa. Dubain jälkeen tavoitteena on laajentaa toimintaa myös muualle Arabiemiraatteihin. Jobyn täyssähköiset lentotaksit on suunniteltu kuljettamaan lentäjä ja neljä matkustajaa jopa 200 mailin tuntinopeudella. Esimerkiksi matka Dubain kansainväliseltä lentoasemalta Palm Jumeirahiin lyhenisi kymmeneen minuuttiin verrattuna 45 minuuttiin autolla kuljettuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joby allekirjoitti lisäksi sopimuksen Skyportsin kanssa, joka suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää aluksi neljää vertiporttia, lentotaksien terminaalia, Dubaihin. RTA, Skyports ja Joby ovat yhteistyössä määritelleet Dubain kansainvälisen lentokentän (DXB), Palm Jumeirahin, Dubai Marinan ja Dubain keskustan Dubain lentotaksipalvelun liikennöintipisteiksi.

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa alan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä. Kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä.