Italia_Piemonten viinitilalla

Ihastuttava Piemonten alue on vain tunnin, parin ajomatkan päässä Milanon lentokentältä. Kumpuileva maasto, pienet idylliset kylät ja tietenkin ne kuvankauniit viinitarhat. Monilla viinitiloilla voi myös majoittua, me asuimme kerrassaan viehättävässä Villa Sparinassa puolentoista tunnin ajomatkat päässä Milanosta.

Ne viinit….

Italian luoteisosan Piemonte on tunnettu ennen kaikkea viineistään. Moni matkustaa tänne jo rehevän punaisen nektariinin vuoksi. Piemonten tunnetuin rypäle on Nebbiolo, mistä tehdään suussa kutkuttavan pehmeää Barolo-viiniä ja rehevää Barbarescoa sekä Barberaa ja Moscatoa. Hyvien viinien seuraksi saa ruhtinaallisia makuelämyksiä simppeleistä aineksista.

La Gallina Ristorante, Villa Sparina Resort.

Piemonten kukkuloita täplittävät vanhat viinitilat, joista monet majoittavat matkalaisia. Tiloilla on yleensä muutamia yksilöllisiä huoneita, paikkakunnan parhaat ravintolat ja oman tilan rakkaudella tehdyt viinit.

Villa Sparina Resort

Viinitarhojen keskellä sijaitseva Villa Sparina Resort on Moccagattan perheen pitämä viehättävä 4 tähden hotelli sekä arvostettua ravintola. Varsinkin viikonloppuisin siellä käy paljon ihmisiä myös Milanosta joko lounaalla tai illallisella.

Ostelliere room.

Viinitilan historia vie 1700-luvulle ja sen 70 hehtaaria viljelmillä tuotetaan pääosin Cortese ja Barbera rypäleitä. Viinitilalla pääsee tutustumaan viinin tuotantoon ja tietenkin maistelemaan oman tilan viinejä.

La Gallina Ristorante.
Kutsuva sisäänkäynti Villa Sparinan vastaanottoon.
Villa Sparinan vastaanotto henkii lämmintä ja rentoa tunnelmaa.

 

Viinitarhoille voi tehdä pieniä kävelyretkiä ja niiden siimeksessä on myös hotellin oma uima-allasalue.
Viinitarhojen keskellä on pieni kukkula, minne voi kiivetä ihailemaan ymärillä aukeavia maisemia – joko viinipullon kera tai ilman.

Lisätietoja viinitilasta.

 

Leena Aalto
kesä 2018
Lisää kohteita
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X