Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Kotkassa luovuus lähtee lentoon, meri ja saaret luovat ainutlaatuiset puitteet

Laineiden liplatus, kosken kohina, merituulen tuoksu ja koskematon luonto puhuttelevat kaikkia aisteja ja inspiroivat luovuuden aivan uudelle tasolle.  Kokous Kotkan seudun ainutlaatuisissa kokouspaikoissa on elämys, joka jää mieleen ja kantaa pitkälle.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Kokous viikinkien jalanjäljissä on kuin aikamatka historiaan. Rakinkotkan ekosaarella Haminan edustalla kokoustetaan ainutlaatuisessa asumattomassa saaressa, joka mitä todennäköisimmin oli viikinkien suosima pysähdyspaikka. Saaren kiviröykkiön arvellaan olevan viikinkihauta, jollaisia on löydetty ja tutkittu lähisaarista.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Viikinkien muinaispolku ja talvella retket moottorikelkoilla ja ilmatyynyaluksilla ovat suosituimpia aktiviteettejämme kokousasiakkaille. Viikinki-illallinen kaikkine yksityiskohtineen on pidetty elämys”, kertoo Rakinkotkan saarta isännöivä yrittäjä Pertti Illi.

 

 

Rakinkotkaan pääsee myös helikopterilla. Saarella kierrätys ja ekologisuus ovat tärkeitä niin rakennuksissa ja sisustuksessa kuin sähköntuotannossa. Saaren sähkö on aurinkosähköä omasta aurinkovoimalasta.

 

Rakinkotkan saaressa on kaksi kokoustilaa; 50-60 hengelle ja 30 hengelle sekä ryhmätyötiloja. Talvella saareen tehdään päiväretkiä. Toukokuusta lokakuulle saaressa on majoitustilat 65 hengelle.
Mantereen puolella on ympärivuotisesti kokoustiloja 60 + 14 hengelle ja majoitustilaa 35 hengelle

www.rakinkotka.fi www.vimpa.fi


Kosken kuohuja, nokipannukahvia ja loimulohta

 

Kosken kuohunta sekä kaunis maisema Kymijoelle luo kokoukselle mieleenpainuvat puitteet. Kymijoen rannalla Erämys Keisarin Kosket Oy tarjoaa Kultaan tilalla kokouspaikan 20 hengelle ja majoitustilaa kymmenelle. Syksyn uutuusmajoitus on joessa kelluva lasiseinäinen ja -kattoinen ympärivuotinen kahden hengen Aurora Hut.

“Tänne tullaan vapaamuotoisempiin kokouksiin. Luonnon äärellä ei olla turhan tärkeitä ja voi ottaa rennommin. Hiljaisuus, luonnon äänet, kosken kuohut ja nokipannukahvit ovat asiakkaillemme yhtä isoja elämyksiä kuin koskenlasku, koskiristeily tai koskiuinti”, Erämys Keisarin Kosket Oy:n yrittäjä Sauli Orimus kertoo.

https://eramys.fi/fi

 


Meren äärellä ja luolasaunamaailmassa vaikka syysmyrskyllä

Meren rannalla sykähdyttävien merimaisemien äärellä sijaitseva viiden tähden lomakeskus Santalahti Resort tarjoaa rennot mutta laadukkaat puitteet isoille ja pienille kokouksille. Lippulaiva on 70 hengen kokouksiin soveltuva huvila Villa Aava, jossa on myös majoitustilat 18 hengelle. Pienemmille ryhmille sopii tunnelmallinen Takkatupa. Rennompaan yhdessäoloon elävän tulen äärelle kutsuu erähenkinen Lapin kota.

 

“Suosituimpia tuotteitamme on ehdottomasti luolasaunamaailma ja etenkin sen savusauna ja katettu lämmin ulkoallas. Moni ei tule ajatelleeksi, miten upea elämys saunominen ja ulkoallas on kunnon syysmyrskyllä tai talvella”, sanoo Santalahti Resortin Mastermind Jukka Markkola.

Kokouspäivien aktiviteetteja on tarjolla kymmeniä: vieressä on golf-kenttä sekä minigolfrata, luontopolut lähtevät suoraan pihasta ja kokeilla voi myös kullanhuuhdontaa eräoppaan johdolla.

 

“Meillä voi olla asiakkaana myös kohtaamatta henkilökuntaa, majoitus- ja kokoustiloilla on omat sisäänkäynnit ja parkkipaikat”, Markkola kertoo.

https://www.santalahti.fi/

 

Yksityistilaisuus saaressa ja korsupiknik

 

Kokousryhmälle on mahdollista varata koko saari Kotkan edustalla; Ollinkarit ja Karhusaari tarjoavat taattua yksityisyyttä tasokkaissa puitteissa luonnon keskellä.

“Yksityisyys on keskeinen arvo. Meillä ei viljellä ei-sanaa vaan asiat laitetaan onnistumaan”, kertoo Karhusaaren toiminnasta vuodesta 1998 vastannut yrittäjä Riitta Horto.

Hän on kerta toisensa jälkeen huomannut, että saaren luonto ja hiljaisuus auttavat kiireisimmänkin vieraan kehon ja mielen rauhoittumaan.

 

Saariin pääsee toukokuusta lokakuuhun. www.karhusaari.fi ja https://kotkansaaret.fi/saaret/ollinkarit/

 

Kotkan seudulla kokouksiin voi yhdistää ainutkertaisia elämyksiä kuten vaikkapa Salpalinja-puolustuslinjan betonikorsuun katetun korsupiknikin, joka nautitaan lyhtyjen valossa Korsuorkesterin soidessa taustalla. Ainutlaatuista seudun tarjonnassa on myös muun muassa Alvar Aallon Sunila, Haminan ympyräkaupunki, Kotkan palkitut puistot ja Langinkosken keisarillinen kalastusmaja.

Lisätietoja Kotka-Hamina seudun tarjonnasta ryhmille täältä:
https://www.visitkotkahamina.fi/ryhmille/kokous-ja-juhlapalvelut

 

Päivi Arvonen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.