Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Kreikka on kaikkea mitä haluat!

Paxós – jumalten rakkauden pyhättö

Paxós on ihanteellinen saari rauhalliselle lomalle. Vuononmuotoiset rannat, vedenalaiset luolat, pienet lahdenpoukamat ja vihreät kukkulat toivottavat kävijät tervetulleiksi.

Lue lisää tästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Paxos. Kuva GNTO.

 

Zákynthos – idän kukka

Zákynthos  (Zante) on vehreä saari, missä on hedelmälliset laaksot ja leuto ilmasto. Saaren monimuotoisuuden ansiosta siellä on useita erityyppisiä rantoja. Saaren kaakkoiskulmasta löydät rauhaisia hienohiekkaisia lahdenpoukamia, joissa meri on tyyni ja vesi syvänsinistä.  Saaren länsiosaan kannattaa suunnata mikäli pitää karuista kallioista ja mielenkiintoisesta vedenalaisesta maailmasta.

Lue lisää tästä.

Zakynthos. Kuva: GNTO/Merakos

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Korfu – jota ovat asuttaneet niin venetsialaiset, ranskalaiset kuin britit

Ajan myötä saari on saattanut muuttua, mutta täällä voi edelleen aistia loistavan menneisyyden havinan. Saaren rikas monikulttuurinen perintö, sen historialliset muistomerkit, upeat maisemat, kristallinkirkkaat vedet ja erinomainen sää ympäri vuoden selittävät, miksi Korfu on yksi kosmopoliittisimmista Välimeren kohteista, joka lumoaa vierailijansa kerta toisensa jälkeen.

Lue lisää tästä.

 

Lefkas – Joonianmeren kaunotar

Lefkaksen ympärillä on yhteensä 24 luotoa ja pikkusaarta. Saaren yhdistää Keski-Kreikan mantereeseen kapea pengertie ja kelluva kääntösilta. Lefkasista löydät mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kirkkoja ja luostareita sekä viehättäviä kyliä, vehreää maaseutua ja idyllisiä poukamia, missä voi pulahtaa kirkkaan turkoosiin mereen. Voit viettää päiväsi joko suosituilla rannoilla, missä on paljon auringonottajia tai valita rauhallisen pienen rannan vain itsellesi. Saarella nautit niin rikkaasta kulttuuriperinnöstä kuin vieraanvaraisten paikallisten ystävällisyydestä.

Lue lisää tästä.

 

Kythera

Kytheran saari on Hesiodoksen mukaan rakkauden jumalattaren Afroditen syntymäpaikka. Kythera on Joonianmeren eteläisin saari ja sen kauneus lumoaa vierailijat.  Saarta on siunattu niin mereen laskeutuvilla kauniilla, vehreillä laaksoilla  kuin karuilla, kivisillä vuorenrinteillä, joita alas ryöppyää lähteistä alkunsa saaneet putoukset. Saarella on upeita rantoja, viehättäviä pieniä kyliä, maukasta paikallista ruokaa sekä arkkitehtuuri, johon sekoittuvat selkeät venetsialaiset vaikutteet, joita löytyy myös Kreetalla ja Mánilla.

Lue lisää tästä.

Lisää Joonianmeren saarista tästä.

Kythera Kuva: GNTO

 

 

Epeiroksen alueen Riviera

Epeiroksen luoteisrannikolla, mistä on näkymät Joonianmeren saariston sinivihreille vesille, sijaitsevat kiehtova Parga ja eksoottinen Syvota. Ne muodostavat vastustamattoman parin, joissa sekoittuu kosmopoliittinen tunnelma ja leuto saaristotuuli, jotka varmasti varastavat sydämesi.

Parga – kuin pieni maalaus!

Parga on tunnettu merenkulkukaupunki ja kuuluisa lomakohde Prevezan prefektuurissa.

Syvota – Joonian vuono!

Sininen ja vihreä kuvastavat Thesprotian prefektuuria ja siksi myös Syvotaa pidetään yhtenä Kreikan eksoottisimmista kohteista; pitsiset rannat, vehreät vihreät luodot, pitkät suojaisat rannat, kristallinkirkkaat vedet ja suojaisat lahdet ovat vain osa seudun rikkauksista, joita luonto on Syvotalle lahjoittanut.

Preveza

Prevezan kaupunki sijaitsee Amvrakikoslahden suulla. Se rakennettiin 10. vuosisadan lopulla, sen jälkeen kun muinainen Nikopolisin kaupunki oli autioitunut. Prevezan aluetta on siunattu kauniilla maisemilla, viheralueilla, upeilla rannoilla, rikkaalla historialla, muinaisilla paikoilla ja monumenteilla.

 

 

 

Lue lisää Kreikan monista mahdollisuuksista: www.visitgreece.gr

 

 

Artikkeli on kaupallista yhteistyötä.

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.