Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Kreikka on kaikkea mitä haluat!

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Samos. Kuva GNTO/D.Rozaki

Vain kivenheiton päässä Vähä-Aasian rannikolta, Egeanmeren koillisosassa, sijaitsee viisi suurta lomasaarta (Ikaria, Samos, Lesbos ja Chios) sekä muutama pienempi (Agios Efstratios, Agios Minas, Antipsara, Thymaina, Thymaina, Samiopoula, Fournoi ja Psara), jotka tarjoavat jännittäviä vaihtoehtoja lomallesi.

 

Lesbos

Sapfo, yksi antiikin Kreikan kuuluisimmista lyyrisista runoilijoista, syntyi Lesboksen saarella. Saaren pääkaupungissa Mytilenessä on toinen toistaan kauniimpia taloja, samoin kuin saaren idyllisissä perinteisiä kylissä (Agiásos, Asómatos, Vatoússa, Eresós, Mantamádos, Mithymna, Petra, Plomári, Polichnitos, Sigri ja Sykamia).

Lesvos, Skala Kalonis. Kuva:GNTO/D.Rozaki

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Limnos

Tulen jumala ja seppien suojelijan, Hefaistoksen, saari on ihanteellinen rento lomakohde. Käy Myrinassa, joka on saaren pääkaupunki ja satama, ja tutustu saaren mielenkiintoiseen historiaan sekä nauti takuutuoreista merenelävistä.

Limnos, Myrina. Kuva: GNTO/K.Vergas

 

Chios


Chíos  tunnetaan mastiksisaarena tämän ainutlaatuisen luonnollisen hartsin takia, jota on kerätty saaren eteläosassa viljellyistä mastiksipuista. Kiertele Mastichochoriassa, missä on kauniita linnoitettuja kyliä, jotka on rakennettu 1400-luvulla, kun saari oli Genovan vallan alla.

Chios, Mavra Volia Beach. Kuva: GNTO/G.Filippini

 

Samos


Samoksen saarella syntyivät kreikkalaisen filosofi ja matemaatikko Pythagoras, filosofi Epikuros ja tähtitieteilijä Aristarkhos Samoslainen, joka ensimmäisenä ehdotti, että maapallo pyöriikin auringon ympäri.

Samos, Karlovasi. Kuva:GNTO/D.Rozaki

 

Ikaria


Myytin mukaan Daidalos (isä) ja Ikaros (poika) lensivät Egeanmeren yli vahatuilla höyhensiivillä. Lennon aikana Ikaros ei ottanut todeksi isänsä neuvoja olla lentämättä lähellä aurinkoa. Kun hän lähestyi aurinkoa, hänen vahatut siipensä sulivat, ja hän putosi ja hukkui mereen saaren rannikolla.

Ikaria. Kuva:GNTO/D.Rozaki

 

Lue lisää Kreikan monista mahdollisuuksista: www.visitgreece.gr

 

 

Artikkeli on kaupallista yhteistyötä.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.