Luonnonhelmi herkkuineen keskellä Lontoota

Thames-joen kaikki tuntevat, mutta entäpä jos lähtisitkin nauttimaan kävelystä ja ruokailuista Regents-kanavalle.

Reitin voi aloittaa Lontoon länsiosasta Little Venicestä ja päättää matkan Itä-Lontoon Limehouse Basiniin. Kanava on vajaa 14 kilometriä pitkä ja matkan varrella on kolme tunnelia sekä lukemattomia siltoja. Halutessasi voit vain kävellä lyhyen kanavaosuuden ja istahtaa jonkin aikaa rentoutuen sekä katsellen alueella viihtyviä erilaisia vesilintuja kuten nokikanoja, sinisorsia ja töyhtöankkoja.

Kanavaa reunustaa villi rehevä luonto, joka on linnustollisesti arvokas alue. Kanavan reunaa hallitsevat vanhat teollisuusrakennukset ja vastakkaisella reunalla kohoavat ylelliset, modernit ja arkkitehtuurisesti hienot toimisto- ja asuinrakennukset.

 

Vastaan tulee perheitä, juoksijoita, pyöräilijöitä, koiran ulkoiluttajia, kalastajia ja turisteja. Kanavalla kävellessä on varottava kaahaavia pyöräilijöitä koska kävelyväylä on melko kapea. Kanavan varrella on useita värikkäitä, pitkiä ja kapeita veneitä ankkurissa. Jotkut asuvat veneissään ympäri vuoden. Kävelyn mielekkyyden takaamiseksi voi bongailla veneiden nimiä. Kaikilla veneillä on nimi. Veneissä pidetään pop-up -kirjapuotia tai myydään teetä sekä pientä purtavaa ohikulkijoille.

Nälän tai janon yllättäessä voi nousta kanavan pengertä katutasolle. Pubeja, baareja, kahviloita ja ravintoloita on jokaiseen makuun. Kanavan varrelta kannattaa pistäytyä Camden Lockissa. Siellä on tarjolla ruokakojuista myytävää kansainvälistä ruokaa. Voit herkutella krepeillä, falavel annoksilla tai paellalla. Unohtamatta englantilaisten perinneruokaa fish and chipsiä.

 

Vaihtoehtoisesti voi ottaa omat eväät mukaan ja nauttia näköalasta tai ohitse kulkevien ihmisten seuraamisesta. Istumaan ja ruokailemaan voi asettua portaille, penkeille, matalalle muurille, kaiteille, askelmille, ruoholle tai kukkaistutusten reunakiville.

Tämä kaunis mutkitteleva kanavareitti tarjoaa kävelymatkoja ympäri vuoden. Rentouttava tapa kävellä kanavan varrella, nauttia hyvästä ruuasta ja nähdä osa Lontoota ilman liikenteen melua. Täällä unohtuu urbaani elämäntyyli.

Senja Lankinen
2017

 

 

 

Lisää kohteita
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X