Hyppää sisältöön
· Ikkunapaikka

Lapin lentoasemien vahva kasvu jatkui – Helsinki-Vantaan vaihtomatkustus edelleen vähäistä

Finavian julkaisemat luvut tammi–maaliskuulta 2024 kertovat Lapin lentoasemien vahvasta kasvusta. Helsingin vaihtomatkustajien määrä pysyy edelleen alhaisena.

Tammi-maaliskuussa 2024 Finavian lentoasemilla oli reitti- ja tilauslentojen matkustajia yhteensä 4,6 miljoonaa. Matkustajamäärä kehittyi positiivisesti erityisesti Rovaniemen lentoasemalla, jolla vahvan joulusesongin jälkeen nähtiin 28 % kasvu.

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärän palautuminen on kaksoiskriisin vaikutuksesta hitaampaa kuin keskimäärin muilla lentoasemilla Euroopassa. Venäjän ylilentokiellon vaikutusten vuoksi Aasiasta Helsinki-Vantaan kautta Eurooppaan tapahtuva vaihtomatkustus on edelleen noin 30 % vähäisempää kuin vuonna 2019.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäisen kvartaalin vertailuluvut

Finavian liikevaihto kasvoi 8,9 prosenttia ja oli 100,2 miljoonaa euroa (92,0). Liikevaihdon kasvun taustalla olivat erityisesti lentoliikenteen tuottojen ja maahuolintatuottojen positiivinen kehitys.

Liiketulos oli -5,5 miljoonaa euroa (-10,2), eli -5,5 prosenttia (-11,1) liikevaihdosta. Tappion pienentymiseen vaikutti kasvaneen lentoliikenteen tuottojen lisäksi myös lentoasemilla harjoitettavan kaupallisen liiketoiminnan positiivinen kehitys ja hyvä kulujenhallinta.

Finavian lentoasemilla oli reitti- ja tilauslentojen matkustajia yhteensä 4,6 miljoonaa (4,5), joista 3,4 miljoonaa (3,2) matkusti kansainvälisillä lennoilla.

Lapin lentoasemien matkustajamäärä kasvoi erinomaisen joulusesongin jälkeen vahvasti, ja oli tammi-maaliskuussa 0,7 miljoonaa (0,6), mikä on 18 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana edellisvuonna.

Kotimaan ja kansainvälisen rahdin määrä kasvoi yhteensä 7 prosenttia ja oli 44,3 tuhatta tonnia (41,1).

Lähde ja kuva: Finavia

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.