Lapland Hotels panostaa kokoustajiin. Kokousten ja yritystapahtumien järjestäminen on ollut viime vuosina murroksessa.
Talvi Lapissa on ollut hyvä, ja Lapland Hotelsin aluejohtaja Leena Turunen kertoo, että kysyntä on laajentunut joulun piikistä marraskuulle ja maaliskuulle.
”On työllisyyden ja koko toiminnan kannalta positiivista, että kausi Lapissa pitenee”, sanoo Turunen.
Tarve yhteen kokoontumiselle on koronan jälkeen lisääntynyt, ja kokousjärjestelyihin panostetaan taas enemmän.
”Silti pandemia toi tottumuksiin suuren muutoksen, kun yrityksissä todettiin etäpalaverien toimivuus moneen tilanteeseen. Aikaa ja rahaa säästyy, kun tapaamisten vuoksi ei matkusteta turhaan.”
Laatu, ruoka ja palvelu ratkaisevat
Turusen mukaan kokouspalveluissa arvostetaan tänä päivänä ennen kaikkea laatua, hyvää ruokaa ja palvelukokemusta. Kansainvälisesti oleellista on myös kohteen turvallisuus.
Lapland Hotelsilla on kaikkiaan noin parikymmentä kokouspaikkaa. Kokoustiloja löytyy kaikista ketjun kaupunkihotelleista ja Lapissa esimerkiksi Olokselta, Pallakselta, Ylläkseltä, Leviltä, Hettasta ja Saariselältä.
”Kokouksiin soveltuvien hotelliemme tarjonta on tuotu asiakkaille helpommin saavutettavaksi ja kokemus on yhtenäinen paikasta ja leveyspiiristä riippumatta. Kohteidemme erilaiset miljööt rikastuttavat tarjontaa: esimerkiksi Tampereen Arena-hotellin puitteet ovat hyvin erilaiset kuin Bear’s Lodge -hotellissa Rovaniemellä”, sanoo Turunen.
”Haikon kartanon siirtyminen Lapland Hotelsille on upea lisä meille, kun voimme tuoda merellistä henkeä ja Etelä-Suomea esiin.”
Etelässä paljon päiväkokouksia
Etelässä järjestetään eniten päiväkokouksia, Lapissa kokouksiin yhdistetään usein myös yöpyminen.
”Pohjoisen elämykset ovat nousseet todella tärkeäksi erottautumistekijäksi sekä kotimaan että kansainvälisille asiakkaille. Kokouksiin on mahdollista yhdistää elämykselliset ohjelmapalvelumme kuten husky-safarit ja moottorikelkka-, lumikenkä- tai revontuliretket.”
Lapland Hotelsin kaikista yöpyjistä reilu 40 prosenttia on yritysmatkustajia. Luku on kasvanut selvästi viimeisen parin vuoden aikana, vaikka koronaa edeltävälle tasolle ei olekaan palattu.
”Suurin muutos on tapahtunut työ- ja vapaa-ajan matkustamisen rytmissä. Aiemmin työmatkustusta oli maanantaista perjantaihin, ja vapaa-ajan matkailijat täyttivät hotellit perjantaista sunnuntaihin. Nyt vapaa-ajan matkustusta on ympäri viikon ja vuoden, kun työmatkustus painottuu puolestaan tiistai–torstai-akselille”, Turunen sanoo.
Artikkeli on julkaistu Ikkunapaikassa 4 / 2024
Jaa artikkeli: