Los Angelesiin uusi museo elokuvataiteelle

Pritzker-palkitun arkkitehdin Renzo Pianon suunnittelema Academy Museum of Motion Pictures avataan Los Angelesissa 30. syyskuuta.

Uudesta museosta tulee Yhdysvaltojen suurin elokuvataiteelle, -tieteille ja -taiteilijoille omistettu instituutio, jossa on 50 000 neliömetriä näyttelytilaa.

Uuteen Academy Museum of Motion Pictures -elokuvamuseoon kuuluu Stories of Cinema -osa, joka on museon immersiivinen perusnäyttely kolmessa kerroksessa. Sieltä löytyy muun muassa kolme avajaisnäyttelyä, ilmainen Spielbergin perhegalleria ja The Oscars® Experience, missä voi simuloida kokemusta Oscar®-palkinnon vastaanottamisesta Dolby-teatterin lavalla Hollywoodissa.

Museossa on myös 1 000-paikkainen David Geffen Theater, jossa järjestetään päivittäisiä näytöksiä ja suuria elokuvatapahtumia sekä 288-paikkainen Ted Mann Theater tarjoaa näytöksiä kaikenikäisille lapsille.

Museon oma ravintola ja kahvila on 250-paikkainen Fanny’s. Museossa on myös suuri myymälä, jossa on myynnissä yksinoikeudella myymälää varten suunniteltuja ja valmistettuja tuotteita, Oscar-muistoesineitä ja muita elokuviin liittyviä esineitä.

Katolla sijaitsevalta Dolby Family Terracelta avautuu huikeat näkymät Hollywood Hillsille.

 

Jaa artikkeli:

Haluatko kirjautua ulos?
X