Hyppää sisältöön
Skytrax: maailman paras lentoasema
· Riikka Krenn

Maailman parhaat lentoasemat 2024: tässä kärkisijat

Skytraxin World Airport Awards -kilpailu on jälleen palkinnut maailman parhaat lentoasemat. Helsinki-Vantaa nappasi Pohjois-Euroopan ykkössijan, mutta tässä koko maailman kärkikolmikko.

Maailman paras lentoasema on Dohan Hamad International Airport

Ykkössijan vuonna 2024 sai Hamad International Airport, joka sijaitsee Qatarin Dohassa.

Kakkosena palkittiin Singaporen Changin lentoasema ja kolmannella sijalla on Soulin Incheonin lentoasema.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Palkinnot jaettiin Passenger Terminal EXPO -messuilla Frankfurtissa.

“Tänä vuonna Hamadin lentoasema juhlii kymmenettä toimintavuottaan, ja olemme todella otettuja siitä, että matkustajat ovat äänestäneet meidät maailman parhaaksi lentoasemaksi jo kolmannen kerran”, sanoo Qatar Airways -konsernin toimitusjohtaja Badr Mohammed Al-Meer.

Qatar Airwaysin mukaan Hamadin kansainvälinen lentoasema palveli vuonna 2023 yli 45 miljoonaa matkustajaa, ja sen matkustajamäärä kasvoi edellisvuoteen verrattuna huomattavat 31 prosenttia.

Voittajakolmikolle useita kärkisijoja myös muissa kategorioissa

Hamadin kansainvälinen lentoasema palkittiin myös maailman parhaana ostospaikkana toista kertaa peräkkäin ja Lähi-idän parhaana lentoasemana kymmenettä kertaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koko maailman ykköseksi Dohan lentoasema nousi nyt ensimmäistä kertaa ohittaen 12-kertaisen aiemman voittajan Singaporen Changin.

Pitkään kisaa hallinnut Singapore Changin lentoasema joutui luopumaan kruunustaan. Ykkössijansa Dohalle menettänyt Singapore lentoasema sijoittui tällä kertaa maailmanlaajuisessa rankingissa toiseksi. Lisäksi se sai Aasian parhaan lentoaseman palkinnon ja palkinnon parhaista saapumispalveluista lentoasemalla.

Soulin Incheonin lentoasema, joka nousi maailmanlaajuisessa rankingissa tänä vuonna kolmanneksi, nimettiin myös maailman perheystävällisimmäksi lentoasemaksi.

Tokion lentoasemille runsasta menestystä

Myös Tokion lentoasemat pääsivät iloitsemaan Skytraxin palkinnoista.

Tokion Hanedan lentoasema oli maailmanlaajuisessa rankingissa sijalla neljä ja säilytti edelleen erinomaiset tuloksensa, sillä se julistettiin maailman siisteimmäksi lentoasemaksi, maailman parhaaksi kotimaan lentoasemaksi ja maailman parhaaksi lentoaseman liikuntarajoitteisten ja esteettömien tilojen tarjoajaksi.

Tokion Naritan lentoasema sai laajaa tunnustusta asiakaspalvelustaan, kun sen henkilöstö nimettiin maailman parhaaksi lentoasemahenkilökunnaksi ja Aasian parhaaksi lentoasemahenkilökunnaksi.

Euroopan palkittuja Charles de Gaulle, Istanbul, Helsinki-Vantaa ja Budapest

Pariisin Charles de Gaullen lentoasema menestyi erinomaisesti, sillä sen terminaali 3 julistettiin maailman parhaaksi halpalentoterminaaliksi ja lisäksi Charles de Gaulle nimettiin myös koko Euroopan parhaaksi lentoasemaksi jo toisena peräkkäisenä vuonna. Toinen ADP-konsernin saavutus oli, että Pariisin Orlyn lentoasema valittiin Euroopan parhaaksi alueelliseksi lentoasemaksi.

Istanbulin lentoasema valittiin maailman parhaaksi lentoaseman ruokailukokemukseksi ja Etelä-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi.

Helsinki-Vantaan lentoasema valittiin Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi, ja Budapestin lentoasema valittiin Itä-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi.

Lähde: Skytrax, Qatar Airways
Kuva: Qatar Airways

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa alan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä. Kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä.