Hyppää sisältöön
Malminkentän terminaali
· Ikkunapaikka

Malmin terminaalin tilat korjataan vuokrausta varten

Helsingin kaupungin omistaman Helsinki-Malmin vanhan lentoaseman terminaalirakennuksen julkisivujen korjaukset käynnistyvät sisääntulopihan puolella. Korjausten valmistuttua tilat vuokrataan toimisto- ja ravintolakäytöön.

Terminaalirakennus on suojeltu

Terminaalin julkisivu kunnostetaan vaiheittain. Ensimmäisenä toteutetaan sisääntulopihan puolella ensimmäisen kerroksen muutostyöt.

Vuonna 1938 valmistunut Terminaali on suojeltu asemakaavassa kaupunkikuvallisesti, rakennustaiteellisesti ja historiallisesti huomattavan arvokkaana rakennuksena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Korjauksissa julkisivu palautetaan alkuperäisen ilmeen mukaiseksi. Sokkeliin tuodaan takaisin graniittiverhous ja seinän ulkopinta rapataan ja maalataan. Julkisivun uusi rakenne kuitenkin poikkeaa alkuperäisestä, koska alkuperäinen julkisivu ei soveltunut paikallisiin olosuhteisiin.

Korjauksesta saatavan kokemuksen avulla voidaan suunnitella Terminaalin muiden julkisivupintojen korjauksia.

Työt aloitetaan purkamalla julkisivusta 1960-luvulla lisätty tiiliverhous. Rakennus on tyhjillään, ja purkaminen käynnistetään mahdollisimman nopeasti. Nyt alkavan julkisivutyön odotetaan valmistuvan elokuun loppuun mennessä.

Viime kesänä käynnistynyt korjaustyö on valmistumassa

Terminaalissa viimeistellään myös viime kesänä aloitettua remonttia, joka valmistuu alkukesäksi. Näiden korjausten tavoitteena on rakennuksen säilyttäminen käyttökunnossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rakennukseen jää korjausten jälkeenkin kunnostettavaa, ja laaja perusparannus ja loput julkisivukorjaukset tulevat tehtäväksi myöhemmin. Näiden korjausten aikataulu on vielä avoin.

Terminaalin tilat vuokrataan korjaustöiden valmistuttua. Rakennuksessa on erisuuruisia toimistokäyttöön soveltuvia huonetiloja ja ravintola. Vuokrattavista tiloista ilmoitetaan oikotie.fi-palvelussa ja muun muassa ravintolan vuokraus kilpailutetaan.

Lähde ja kuva: Helsingin kaupunki

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.