Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Maltalaisia eväitä metsäretkelle

Maltalainen keittiö on sekoitus makuja ja raaka-aineita koko Välimeren alueelta – etenkin Italiasta mutta myös Pohjois-Afrikasta.

Jos suunnitelmissa on kevätpiknikki, eväskoriin saa maltalaisia makuja näillä kahdella ruokalajilla: Pastizzit ovat ricotta- tai hernetäytteisiä filotaikinaleivonnaisia ja maltalaisten suosimia välipaloja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Toinen klassikkoruoka on ftira-reikäleipä, jonka täytteenä on tomaattia, sipulia ja valkosipulia.

Tulevaa Maltan-matkaa varten kerrottakoon, että maan parasta ftiraa saa kuulemma sisarsaari Gozolta.

Ftiran ohje löytyy VisitGozon YouTube-kanavalta, ja pastizzeja voi opetella tekemään tv-kokki Jamie Oliverin reseptillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sivustossa visitmalta.com voi lisäksi tutustua laajemminkin maltalaisen keittiön saloihin.

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.