Maltalainen keittiö on sekoitus makuja ja raaka-aineita koko Välimeren alueelta – etenkin Italiasta mutta myös Pohjois-Afrikasta.
Jos suunnitelmissa on kevätpiknikki, eväskoriin saa maltalaisia makuja näillä kahdella ruokalajilla: Pastizzit ovat ricotta- tai hernetäytteisiä filotaikinaleivonnaisia ja maltalaisten suosimia välipaloja.
Toinen klassikkoruoka on ftira-reikäleipä, jonka täytteenä on tomaattia, sipulia ja valkosipulia.
Tulevaa Maltan-matkaa varten kerrottakoon, että maan parasta ftiraa saa kuulemma sisarsaari Gozolta.
Ftiran ohje löytyy VisitGozon YouTube-kanavalta, ja pastizzeja voi opetella tekemään tv-kokki Jamie Oliverin reseptillä.
Sivustossa visitmalta.com voi lisäksi tutustua laajemminkin maltalaisen keittiön saloihin.
Jaa artikkeli: