Hyppää sisältöön
Mia ja Kasperi Saari
· Ikkunapaikka

Matkailu- ja ravintola-alan Kunniakrouvarin arvonimi Mia ja Kasperi Saarelle

Pitkän linjan hotelli- ja ravintola-alan ammattilaisille Mia ja Kasperi Saarelle on myönnetty kunniakrouvarin arvonimi.

Arvonimi on tunnustus heidän suurista ansioistaan alan hyväksi. Kunniakrouvarin arvonimi on korkein tunnustus, jonka matkailu- ja ravintola-alalla toimiva henkilö voi saada.

Vuosikymmenten työ hotelli- ja ravintola-alalla

Mia ja Kasperi Saari vastaanottivat arvonimen 29.10. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n liittokokouksessa Helsingissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mia ja Kasperi Saari ovat hotelli- ja ravintola-alan pitkän linjan ammattilaisia. Heidän työuransa alkoi hotellitoiminnasta ja on taas palannut alkulähteilleen, mutta siinä välissä he ovat tehneet valtavan työn suomalaisen gastronomian hyväksi.

Saarten yhdessä Pertti ja Marianne Hynnisen kanssa omistamat ravintolat, kuten Savoy, G.W. Sundsmans ja Elite, ovat yleisesti tunnettuja menestystarinoita.

Mia ja Kasperi Saari ovat tehneet uraauurtavaa työtä myös nuorten huippukokkien kasvattamisessa. Vuoden kokki tuli vuosina 2000–2013 heidän ravintoloistaan. Suomen Bocuse d’Or edustajiakin heillä on. Royal Ravintoloiden kasvatteja ovat muun muassa ensimmäinen vuoden kokki Pekka Terävä ja vuoden kokit Marko Palovaara, Matti Jämsén, Eero Vottonen ja Ismo Sipeläinen.

1980-luvulta nykypäivään

Mia ja Kasperi Saaren ura alkoi hotellitoiminnan puolelta. Kasperi Saari toimi 1980-luvulla markkinointitehtävissä Rantasipi- ja Sokos-hotelleissa ja sen jälkeen kymmenen vuotta mainostoimiston osakkaana ja toimitusjohtajana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mia Saari perusti 1988 ensimmäisen oman ravintolansa, Diana Parkin, ja vähän myöhemmin yhdessä Pertti Hynnisen kanssa MK-Rest Oy:n, joka pyöritti Holiday Inn Helsinki Congress Centeriä. Yritys omisti myös Kulosaaren Kasinon, Ravintola NJK:n ja Ravintola Sipulin.

Suuri harppaus tapahtui vuonna 1998, kun Scandic myi Royal Ravintoloille kaikki Helsingin seudulla olevat ravintolat sekä Stockmannin ravintolat Turussa ja Tampereella. Yhtiön suurin omistaja oli tuolloin Capman, mutta vuonna 2003 Mia ja Kasper Saari sekä Pertti ja Marianne Hynninen ostivat sen ulos.

Vuonna 2009 Mia ja Kasperi Saari tekivät paluun hotellitoimintaan Hotelli Havenilla, Fabianilla ja Lilla Robertsilla. Sittemmin hotellit on myyty nykyiselle Strawberrylle. Vuonna 2011 Intera Partners Oy osti osake-enemmistön Royal Ravintolat Oy:stä. Tuon jälkeen yritys osti Pizzarium-, Sandro- ja Hanko Sushi -ravintolat. Omistajat myivät loputkin omistuksensa Intera Partnersille vuonna 2017.

Nykyisin Mia ja Kasperi Saarella on Hotelli U14 Helsingin Unioninkadulla.

Kunniakrouvareita on Suomessa 178

Kunniakrouvarien veljeskunta on perustettu vuonna 1953. Tähän mennessä arvonimi on myönnetty 178 henkilölle. Kunniakrouvarin arvonimi on korkein tunnustus, minkä matkailu- ja ravintola-alalla toimiva henkilö voi saada.

Kunniakrouvarin arvonimi voidaan myöntää matkailu- ja ravintola-alaa merkittävästi edistäneelle tai toimialalla tärkeää työtä tehneelle henkilölle. Arvonimeä myönnettäessä katsotaan eduksi, jos arvonimen saaja on toiminut matkailu- ja ravintola-alan luottamustehtävissä. Arvonimen myöntää MaRa ry:n työvaliokunta.

Lähde ja kuva: Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: [email protected].