Micke Björklund on Ahvenanmaan tunnetuin kokki. Micken rento ruoanlaitto tuli tutuksi mm. Strömsö-ohjelmasta, hän on suunnitellut menuita Viking Linelle ja ollut mukana Bocuse D’Or -maailmanmestaruuskisoissa, voittanut Vuoden Kokki -tittelin niin Suomessa kuin Ruotsissa ja viimeisimpänä voittanut Ruotsin Robinson (=Suomen Selviytyjät) -ohjelman, joka kuvattiin Fidzillä.
Micken päivätyö on omassa Smakbyn -ravintolassa lähellä Kasteholman linnaa Sundissa Ahvenanmaalla.
Micke on kirjoittanut myös monia ruokakirjoja, joiden ohjeita hän on luvannut jakaa Ikkunapaikan lukijoille.
Ensimmäisenä on vuorossa resepti Micken Kalaherkut – kirjasta.
Hauen fileetä sipulin ja tillin kera
Hauki on saanut ruotojensa vuoksi aiheettomasti turhankin huonon maineen. Jos kuitenkin opit fileoimaan hauen, sen paljon puhutut ruodotkaan eivät enää aiheuta ongelmia. Kun käytät tässä ruoassa runsaasti hienoksi pilkottua tilliä, myös hauki saa kunnolla lisämakua.
4 hengelle
600 g ruodotonta hauen filettä
1⁄2 dl vehnäjauhoa panerointia varten voita paistamista varten
3 dl kuullotettua sipulia
1⁄2 dl hienoksi pilkottua tilliä
2 1⁄2 dl kermaa
suolaa ja pippuria
Paneroi hauen fileet kääntelemällä niitä vehnäjauhoissa. Lämmitä valurautapannu kuumaksi ja paista fileet runsaassa voissa kunnes ne ovat saaneet kullanruskean värin.
Nosta fileet tämän jälkeen uunin kestävään vuokaan. Ripottele niiden päälle kuullotettu sipuli ja hienoksi pilkottu tilli ja mausta sen jälkeen suolalla ja pippurilla. Kaada lopuksi kerma kaiken päälle.
Kypsennä fileitä 180 asteessa 10 minuutin ajan.
Nauti uusien perunoiden kera.
Mickeä voit seurata:
Instagram: @michaelbjorklundchef
Facebook: Michael Björklund Chef
YouTube: Michael Björklund Chef
Kalakuva: Tiina Tahvanainen
Micken kuva: Rebecca Suoranta