
Micke Björklundin suklaaunelmat
Micke Björklund on Ahvenanmaan tunnetuin kokki. Micken rento ruoanlaitto tuli tutuksi mm. Strömsö-ohjelmasta, hän on suunnitellut menuita Viking Linelle ja ollut mukana Bocuse D’Or -maailmanmestaruuskisoissa, voittanut Vuoden Kokki -tittelin niin Suomessa kuin Ruotsissa ja viimeisimpänä voittanut Ruotsin Robinson (=Suomen Selviytyjät) -ohjelman, joka kuvattiin Fidzillä.
Micken päivätyö on omassa Smakbyn -ravintolassa lähellä Kasteholman linnaa Sundissa Ahvenanmaalla.
Micke on kirjoittanut myös monia ruokakirjoja, joiden ohjeita hän on luvannut jakaa Ikkunapaikan lukijoille.
Nyt on vuorossa suussa sulava resepti Micken Makeat– kirjasta.

Murean suklaiset unelmapikku- leivät
Unelma on klassikko, joka sulaa suussa. Pikkuleipien mureuden salaisuus on leivinjauheen sijaan käytettävä hirvensarvisuola.
25 pikkuleipää
100 g voita
1 dl öljyä
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
noin 4 dl vehnäjauhoa
1 tl hirvensarvisuolaa
Koristeluun
Tummaa suklaata.
Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pieniä palleroita ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kuumenna uuni 185 asteeseen ja paista noin 15 minuutin ajan. Anna unelmapikkuleipien jäähtyä.
Sulata tumma suklaa vesihauteessa ja valuta sitten suklaa pikkuleipien päälle. Anna suklaan jähmettyä. Säilytä unelmat tiiviisti suljettavassa purkissa.
Mickeä voit seurata:
Instagram: @michaelbjorklundchef
Facebook: Michael Björklund Chef
YouTube: Michael Björklund Chef
Jaa artikkeli: