Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Micke Björklundin suklaaunelmat

Micke Björklund on Ahvenanmaan tunnetuin kokki. Micken rento ruoanlaitto tuli tutuksi mm. Strömsö-ohjelmasta, hän on suunnitellut menuita Viking Linelle ja ollut mukana Bocuse D’Or -maailmanmestaruuskisoissa, voittanut Vuoden Kokki -tittelin niin Suomessa kuin Ruotsissa ja viimeisimpänä voittanut Ruotsin Robinson (=Suomen Selviytyjät) -ohjelman, joka kuvattiin Fidzillä.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Micken päivätyö on omassa Smakbyn -ravintolassa lähellä Kasteholman linnaa Sundissa Ahvenanmaalla.

Micke on kirjoittanut myös monia ruokakirjoja, joiden ohjeita hän on luvannut jakaa Ikkunapaikan lukijoille.

Nyt on vuorossa suussa sulava resepti Micken Makeat– kirjasta.

Kuva: Linus Lindholm.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Murean suklaiset unelmapikku- leivät

Unelma on klassikko, joka sulaa suussa. Pikkuleipien mureuden salaisuus on leivinjauheen sijaan käytettävä hirvensarvisuola.

25 pikkuleipää

100 g voita

1 dl öljyä

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

noin 4 dl vehnäjauhoa

1 tl hirvensarvisuolaa

 

Koristeluun

Tummaa suklaata.

Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pieniä palleroita ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kuumenna uuni 185 asteeseen ja paista noin 15 minuutin ajan. Anna unelmapikkuleipien jäähtyä.

Sulata tumma suklaa vesihauteessa ja valuta sitten suklaa pikkuleipien päälle. Anna suklaan jähmettyä. Säilytä unelmat tiiviisti suljettavassa purkissa.

 

 

Mickeä voit seurata:

Instagram: @michaelbjorklundchef 

Facebook: Michael Björklund Chef 

YouTube: Michael Björklund Chef 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.