
Micken rapeat Fish & Chips
Micke Björklund on Ahvenanmaan tunnetuin kokki. Micken rento ruoanlaitto tuli tutuksi mm. Strömsö-ohjelmasta, hän on suunnitellut menuita Viking Linelle ja ollut mukana Bocuse D’Or -maailmanmestaruuskisoissa, voittanut Vuoden Kokki -tittelin niin Suomessa kuin Ruotsissa ja viimeisimpänä voittanut Ruotsin Robinson (=Suomen Selviytyjät) -ohjelman, joka kuvattiin Fidzillä.
Micken päivätyö on omassa Smakbyn -ravintolassa lähellä Kasteholman linnaa Sundissa Ahvenanmaalla.
Micke on kirjoittanut myös monia ruokakirjoja, joiden ohjeita hän on luvannut jakaa Ikkunapaikan lukijoille.
Nyt on vuorossa rapeat fish & chips -resepti Micken Kalaherkut– kirjasta.
Omien kalapuikkojen valmistaminen on lapsellisen yksin- kertaista. Lisäksi kotitekoiset kalapuikot voittavat kaupasta ostetut mennen tullen, koska tiedät tarkkaan mistä ne on valmistettu. Valitse raaka-aineeksi suosikkikalaasi ja lupaan, että lopputuloksena saat mahtavan rapeita herkkuja.
Fish and chips
4 hengelle
250 g kalafileitä / henkilö
munia
vehnäjauhoja
pankojauhoja
friteerausöljyä
Tee tuplapanerointi eli kääntele kalaa ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kevyesti vatkatuissa munissa ja lopuksi vielä panko jauhoissa.
Lämmitä öljy 180 asteeseen. Laita paneroidut fileet pannulle ja friteeraa kalaa muutama minuutti. Ota kalat pois pannulta ja anna niiden vetäytyä, jolloin niistä tulee tasaisen lämpimiä. Friteeraa kalat uudestaan juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile kalat friteerattujen perunoiden ja remouladekastikkeen kanssa.
Kuva: Tiina Tahvanainen
Mickeä voit seurata:
Instagram: @michaelbjorklundchef
Facebook: Michael Björklund Chef
YouTube: Michael Björklund Chef
Jaa artikkeli: