Micke Björklund on Ahvenanmaan tunnetuin kokki. Micken rento ruoanlaitto tuli tutuksi mm. Strömsö-ohjelmasta, hän on suunnitellut menuita Viking Linelle ja ollut mukana Bocuse D’Or -maailmanmestaruuskisoissa, voittanut Vuoden Kokki -tittelin niin Suomessa kuin Ruotsissa ja viimeisimpänä voittanut Ruotsin Robinson (=Suomen Selviytyjät) -ohjelman, joka kuvattiin Fidzillä.
Micken päivätyö on omassa Smakbyn -ravintolassa lähellä Kasteholman linnaa Sundissa Ahvenanmaalla.
Micke on kirjoittanut myös monia ruokakirjoja, joiden ohjeita hän on luvannut jakaa Ikkunapaikan lukijoille.
Nyt on vuorossa Micken Makeat– kirjasta perinteiset korvapuustit.
KORVAPUUSTIT
Mikään ei voita tuoreiden korvapuustien ja kylmän maitolasillisen yhdistelmää. Ja muista, että voin kanssa ei kannata kitsastella!
Taikina
3 dl maitoa
100 g voita
1 dl sokeria
1⁄2 tl suolaa
1 kananmuna
50 g hiivaa
noin 12 dl vehnäjauhoa
Täyte
100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl kanelia
1 rkl vaniljasokeria
Voiteluun
1 kananmuna
Koristeluun
raesokeria mantelilastuja
Sulata voi ja lisää maito. Lämmitä seos 37-asteiseksi. Murenna hiiva kulhon pohjalle ja kaada maitoseos sen päälle. Lisää loput ainekset ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan kohota leivin- liinan alla noin 40 minuutin ajan. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja kauli se noin 25 senttimetriä leveäksi ja 35 sentti- metriä pitkäksi levyksi.
Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä täyte kaulitulle taikinalle ja pyöritä taikina pituussuunnassa rullalle. Leikkaa taikinarulla noin kolmen senttimetrin viipaleiksi ja asettele ne paperisiin leivontavuokiin. Anna pullien koota noin 20 minuutin ajan.
Voitele pullat vähän vatkatulla kananmunalla. Ripottele päälle raesokeri ja mantelilastut. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja paista pullia 5–10 minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Nosta pullat sitten uunista ja anna niiden jäähtyä leivinliinan alla.
Kuva: Linus Lindholm
Mickeä voit seurata:
Instagram: @michaelbjorklundchef
Facebook: Michael Björklund Chef
YouTube: Michael Björklund Chef
Jaa artikkeli: