Micke Björklund on Ahvenanmaan tunnetuin kokki. Micken rento ruoanlaitto tuli tutuksi mm. Strömsö-ohjelmasta, hän on suunnitellut menuita Viking Linelle ja ollut mukana Bocuse D’Or -maailmanmestaruuskisoissa, voittanut Vuoden Kokki -tittelin niin Suomessa kuin Ruotsissa ja viimeisimpänä voittanut Ruotsin Robinson (=Suomen Selviytyjät) -ohjelman, joka kuvattiin Fidzillä.
Micken päivätyö on omassa Smakbyn -ravintolassa lähellä Kasteholman linnaa Sundissa Ahvenanmaalla.
Micke on kirjoittanut myös monia ruokakirjoja, joiden ohjeita hän on luvannut jakaa Ikkunapaikan lukijoille.
Nyt on vuorossa Micken Villiruoka– kirjasta wieninleike hirvestä.
Minä korvaan vasikanlihan hirvenlihalla, mutta säilytän wieninleikkeen klassiset lisukkeet, eli anjoviksen, kapriksen ja sitruunan. Sitten vain nuijimaan, paneroimaan ja paistamaan.
WIENINLEIKE HIRVESTÄ
Wieninleikkeen voi valmistaa myös villisian ulkofileestä.
4 lihasiivua, à 130 g
1 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
2 dl pankojauhoja
Voita
Suolaa ja pippuria
LISUKKEET
Sitruunalohkoja
Anjovista (esim. Abban anjovisfileitä)
Kaprista
Vihreitä herneitä
Ruskistettua tai kirkastettua voita
Nuiji lihat ohuiksi fileiksi. Pyörittele ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kevyesti vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
Paista wieninleikkeet paistinpannulla runsaassa voissa keskilämmöllä. On tärkeää, että paistinpannu ei ole liian kuuma, sillä wieninleike palaa helposti.
Tarjoile wieninleikkeet perinteisten lisukkeiden kera.
Kuva: Linus Lindholm
Mickeä voit seurata:
Instagram: @michaelbjorklundchef
Facebook: Michael Björklund Chef
YouTube: Michael Björklund Chef
Jaa artikkeli: