Atout France järjesti Midnight in France -illallistapahtuman Ranskan Suurlähetystössä. Hummeri- ja poroherkkujen kanssa nautittiin erinomaisista Millésime Privén viineistä. Tilaisuuden isäntänä toimi Ranskan Suomen suurlähettiläs Serge Tomasi.
Vuonna 2017 matkustus Pohjoismaista Ranskaan kasvoi 25 % ja Suomesta Ranskaan viimeisten seitsemän vuoden aikana huikeat 53 %.
Vuoteen 2020 mennessä Ranskan tavoite on saavuttaa 100 miljoonan turistin rajapyykki.
Ranska on tunnettu paitsi suosittuna MICE-kohteena, myös ruokamatkailusta.
Kolmasosa matkailijoista kertoi gastronomian ja ranskalaisten viinien olleen syy kohdevalintaan. Esimerkiksi Lyonissa on 4 000 ravintolaa ja 19 Michelin-tähden kokkia.
Lyonissa odotellaankin suomalaisia herkkusuita, kun Finnairin suorat lennot alkavat joulukuun 11.päivä.
Ensi vuonna Ranska houkuttelee vieraita mm. seuraavilla tapahtumilla:
- International Design Biennal in Saint-Etienne 21.3 – 22.4
- 500th anniversary of the Renaissance in the Loire Valley 2019
- 75th Anniversary of the Normandy Landings kesäkuun alussa
- Rouen Armada-16.6 Tall Ships