Hyppää sisältöön
Norwegian
· Riikka Krenn

Norwegian odottaa jopa 80 % kasvua Suomen ja Italian välille

Norwegian avaa kesäkuun alussa reitin Helsinki-Vantaalta Milanon Bergamoon. Odotuksissa on vahva kasvu maiden väliseen liikenteeseen. Myös italialaisten turistien määrä Suomessa on lisääntynyt.

Norwegian odottaa matkustajamäärien kasvavan tänä vuonna Suomen ja Italian välillä jopa 80 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Norwegian on kasvattanut kapasiteettiaan Suomen ja Italian välillä 60 prosentilla viime vuodesta ja tuplannut sen vuodesta 2022. Eniten kapasiteettia on kesä- ja lomakauden aikana kesäkuun ja lokakuun välillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Italia on suomalaisten kestosuosikki vuodesta toiseen. Sieltä löytyy kaikkea eloisista kaupungeista, viihtyisistä kylistä, historiasta ja kulttuurista rantoihin ja lahtiin – unohtamatta upeita ruokaelämyksiä”, kertoo Norwegianin kaupallinen johtaja Magnus Thome Maursund.

Suomi kiinnostaa kasvavissa määrissä myös italialaisia. Suurin osa italialaisista löytää tiensä Suomeen kesällä, mutta myös talvimatkailu on lisääntynyt viime vuosina. Italialaisten yöpymiset Suomessa ovat tuoreimman majoitustilaston mukaan kasvaneet tammi-maaliskuun välisenä aikana 23 prosenttia verrattuna viime vuoteen.

Norwegianin suoran lennot Suomesta Italiaan kesällä 2024

  • Helsinki–Vantaalta Milanon Bergamoon (uusi reitti 2.6.2024 lähtien)
  • Helsinki–Vantaalta Venetsiaan
  • Helsinki–Vantaalta Pisaan

Lähde ja kuva: Norwegian

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.