Hotelli- ja ravintolamuseossa Helsingin Kaapelitehtaalla on avattu Oispa kaljaa -näyttely, joka on avoinna koko vuoden.
Oispa kaljaa -näyttely tarjoaa erilaisia näkökulmia olueen ja sen merkitykseen suomalaisessa kulttuuriperinnössä ja -historiassa. Näyttelyssä tarkastellaan oluen valmistusta ja siihen vaikuttavia tekijöitä, oluen roolia ihmisten sosiaalisessa elämässä sekä yhteiskuntaa olutta juovien ihmisten säätelijänä ja rakenteiden luojana. Lisäksi näyttelyyn liittyen järjestetään vuoden aikana tastingeja, työpajoja ja tapahtumia.
Toiminnallisessa näyttelyssä raaka-aineet ja videot perehdyttävät oluen valmistukseen käytännössä. Karttatehtävässä voi testata humalanviljelyn kasvuympäristöihin liittyvää tietoutta ja pubivisassa olutosaamista. Valokuvat, esineet ja mainokset eri aikakausilta johdattavat menneiden aikojen olutmuistoihin. Voit myös jättää muistokirjoituksesi edesmenneelle keskioluelle, jonka vaiheita ja yhteiskunnallista vaikutusta näyttely valottaa.
Opastuksia tastingilla tai ilman
Näyttelykokemusta syventää opastettu kierros, johon on yhdistettävissä oluttasting-paketti. Tasting-kierroksella maistellaan neljää erilaista ja eri aikakauteen linkittyvää olutta, muun muassa näyttelyn omaa Oispa kaljaa -olutta
Oispa kaljaa -näyttelyn oma olut
Näyttelyn yhteistyökumppani Teerenpeli on valmistanut panimollaan Lahdessa näyttelyn kunniaksi Oispa kaljaa -oluen. Olut on helposti nautittava, kevyesti humaloitu pils -tyylinen 4,5%:n vahvuinen olut. Olutta pääsee maistamaan Hotelli- ja ravintolamuseon tasting-kierroksilla sekä museon tapahtumissa pop up -baarissa. Olut on myynnissä Teerenpelin ravintoloissa ja panimon kaupassa sekä K-Citymarket Ruoholahdessa. Olutta on saatavilla koko näyttelyvuoden 2020.
Vuoden aikana järjestetään myös luentosarjoja oluesta.
Tarkemmat tiedot näyttelystä löydät tästä.
Lähde: Hotelli- ja ravintolamuseo
Pääkuva: Mirella Penttilä
Jaa artikkeli: