Oppaiden valtakunnallinen tapaaminen Porissa

Porin matkailuoppaiden paikallisjärjestö, Porin Opaskilta ry, järjestää Suomen Opasliiton jäsenistölle suunnatun kokous- ja koulutusviikonlopun Porissa tulevana viikonloppuna.

Viikonlopun aikana Porissa vierailee reilut sata matkailuopasta ympäri Suomea.

Tapahtuma alkaa perjantaina 15.10. illalla, jolloin ensimmäiset osallistujat saapuvat Poriin viettämään teatteri- tai kummituskävelyiltaa.

Lauantaina 16.10. on tapahtuman koulutuksellisin osuus. Osallistujille on tarjolla Pori-aiheisia esityksiä (Kansallinen kaupunkipuisto, Luontomatkailu Porissa, Pori-Jazz, Satakunta ruoka-aittana) sekä musiikkiesityksiä (Palmgren konservatorio, Sini Tuomisalo).

Iltapäivällä pidetään Suomen Opasliiton syysliittokokous, jossa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

Tärkeä osa viikonloppua on se, kun Porin kaupunki on lauantai-iltana kutsunut osallistujat lyhyeen tervetuloa-tilaisuuteen Raatihuoneen juhlasaliin. Tämän tilaisuuden jälkeen koulutus- ja kokousväki siirtyy iltajuhlaan Klubille. Päivällisen lomassa saadaan nauttia porilaisten taiteilijoiden esityksistä (Palmgren konservatorio, Pori Dance Company sekä Vesa Haltsonen).

Sunnuntaille Porin Opaskilta ry on laatinut kolme erilaista retkeä, joista osanottajat ovat voineet valita, mihin osallistua: Merellisen Porin monet kasvot, Noormarkun ruukki – patruuna Antti Ahlströmistä nykypäivään sekä Porin kansallinen kaupunkipuisto – Porin keskustan helmiä.

Porin Opaskilta on varsin pieni paikallisyhdistys (n.25 jäsentä), mutta Porin tunnetuksi tekemisessä sitäkin tärkeämpi. Pandemia-tilanteen pikkuhiljaa hellittäessä turistibussit ovat palanneet takaisin katukuvaan, ja myös paikalliset asukkaat voivat opastetuilla kierroksilla päästä oivaltamaan ennentietämättömiä asioita kotikaupungistaan.

Lähde: Porin Opaskilta

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X