Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista sekä etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä.
Kilpailu on aiemmin järjestetty vuosina 2017 ja 2017.
Vuoden 2019 kilpailuun tuli osallistui 42 kilpailijaa, joista on nyt valittu 9 finalistia.
Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019.
Finalistit ovat:
- Herrankukkaro, Villiä ja läheltä – Ruokamatka tarinoiden saaristoon Naantalin Rymättylässä
- Okkolan lomamökit ja Ravintola Niinipuu, Puumala, Emännän piirakkapaja – karjalan-, mustikka- ja puolukkapiirakoiden leivontaa maalaistalon tuvassa
- Harriniva Oy/ Torassieppi, Lappish Food Experience & How to be Local, ruoan valmistus ohjatusti avotulella Muoniossa
- Heather’s Helsinki, Fork in Hand -ruokakävely, joka sisältää tietämystä ja maistelua suomalaisesta ruokakulttuurista, perinteistä ja historiasta
- Retkipaikka, Wine in the Woods, erilainen viini-tasting Nuuksion metsässä
- Koe Meidän Tampere, tamperelaisten yrittäjien yhteistyöverkosto (paketointi): hotellihuone, sauna, alkudrinkit ja ravintolaruokailu, yökerho
- Keimiön Koukkaus, Illallinen shamaanin tapaan Muoniossa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston katveessa
- Smaku, Smaku Events Oy, porvoolainen ruokatapahtuma – maisteluannoksia tarjolla ravintoloissa kahden viikon ajan. Tapahtuma huipentuu yhteiseen ruokajuhlaan.
- Saimaa Gastronomy -ruokaviikonloput, neljän yrityksen yhteistyöverkosto (Hotelli Punkaharju, Sahalahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin kartano)
Ruokamatkailukilpailu liittyy Hungry for Finland (H4F) -ruokamatkailun tuotteistamishankkeeseen (EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahasto). Hanketta ja kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.
Raadin jäsenet:
Ruokamatkailun projektipäällikkö Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Kirsi Viljanen, erityisasiantuntija, maa- ja metsätalousministeriö
Terhi Hook, kehittämispäällikkö, Visit Finland (Business Finland Oy)
Mariaana Nelimarkka, olut- ja ruokatoimittaja
Päivi Töyli, projektipäällikkö, Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke, Turun yliopiston Brahea-keskus
Lähde: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Kuva Elina Manninen/Visit Finland