Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Ruokavinkki Irlannista: Soodaleipä

Ihmisiä innostetaan iskemään nyrkkinsä taikinaan. Leipominen kuulemma rauhoittaa.

Irlannin turistitoimisto on laittanut jakoon perinteisen Irlantilaisen soodaleivän ohjeen.

Irlannin ruokakulttuuri on kehittynyt paljon viime vuosina, ja sen tunnusmerkkejä ovat paikallisten tuottajien raaka-aineet, pitkät perinteet ja uudet vaikutteet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta yksi on ja pysyy: perinteinen tumma soodaleipä.

 

Leivän resepti kehitettiin toisen maailmansodan jälkeen, jolloin leipää piti saada nopeasti ja edullisesti. Nykyään samainen leipä on välttämättömyystarvike kaikissa irlantilaisravintoloissa ja -kahviloissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Leivonnassa käytetään täysjyvävehnäjauhoja, vehnäjauhoja, suolaa, ruokasoodaa, leivinjauhetta, kirnupiimää ja munaa.

Katso resepti täältä ja tuo pala Irlantia kotiisi.

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.