Ihmisiä innostetaan iskemään nyrkkinsä taikinaan. Leipominen kuulemma rauhoittaa.
Irlannin turistitoimisto on laittanut jakoon perinteisen Irlantilaisen soodaleivän ohjeen.
Irlannin ruokakulttuuri on kehittynyt paljon viime vuosina, ja sen tunnusmerkkejä ovat paikallisten tuottajien raaka-aineet, pitkät perinteet ja uudet vaikutteet.
Mutta yksi on ja pysyy: perinteinen tumma soodaleipä.
Leivän resepti kehitettiin toisen maailmansodan jälkeen, jolloin leipää piti saada nopeasti ja edullisesti. Nykyään samainen leipä on välttämättömyystarvike kaikissa irlantilaisravintoloissa ja -kahviloissa.
Leivonnassa käytetään täysjyvävehnäjauhoja, vehnäjauhoja, suolaa, ruokasoodaa, leivinjauhetta, kirnupiimää ja munaa.
Katso resepti täältä ja tuo pala Irlantia kotiisi.
Jaa artikkeli: