Suomi sai kuudennen Michelin-tähtiravintolan, kun Palace sai yhden tähden.
Vuoden 2019 pohjoismaisessa Michelin-oppaassa on kolme uutta 2 tähden ja neljä uutta 1 tähden ravintolaa.
Uudet 2 tähden ravintolat oppaassa ovat Jacob Holmströmin ja Anton Bjuhrin perustama ja luotsaama Gastrologik Tukholmassa, keittiömestari Poul Andrias Ziscan alaisuudessa toimiva KOKS Tanskan Fär-saarilla sekä René Redzepin uudistunut ja uudessa osoitteessa toimiva Noma Kööpenhaminassa.
Uudet 1 tähden ravintolat ovat Palace Helsingissä ja Alouette Kööpenhaminassa; Norjassa Trondheim on ensi kertaa mukana oppaassa, ja siellä ravintolat FAGN ja Credo saivat kumpikin 1 tähden.
Suomen 1 tähden ravintolat ovat Ask, Demo, Grön, Olo, Ora ja nyt Palace.
Ravintoloiden tähtiluokitus tuli osaksi Michelin-opasta 1930-luvulla. Suomen ensimmäinen Michelin-tähti myönnettiin Palace Gourmet -ravintolalle vuonna 1987. Eero Mäkelän luotsaamalla ravintolalla oli tähti vuosina 1987–1989
Nyt kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen Michelin-tähden ravintola, Ravintola Palace, palasi Michelin-ravintoloiden joukkoon.
Pitkän tauon ja laajan remontin jälkeen marraskuussa 2017 uudelleen avatun Ravintola Palacen tavoitteena on ollut alusta alkaen korkeatasoinen laatu. Sen keittiötä johtaa yksi maamme arvostetuimmista keittiöpäälliköistä, kokkien kokiksi kutsuttu Eero Vottonen.
“Tuntuu mahtavalta, että kaikkeen tekemiseemme ladattu iso intohimo on havaittu myös Suomen rajojen ulkopuolella. Olen tästä tunnustuksesta todella iloinen”, sanoo Vottonen.
Michelinin hotelli- ja ravintolaopas on hyödyllinen apuväline kaiken tyyppisille matkailijoille, joita yhdistää rakkaus hyvään ruokaan. Se tarkastaa ja suosittelee joka vuosi parhaat ravintolat ja hotellit liikematkailijoista tavallisen lomamatkailijan tarpeisiin kaikissa laatu- ja mukavuuskategorioissa.
Vuoden 2019 oppaassa esitetään kunkin paikkakunnan tähtiravintolat ensimmäisinä, sen jälkeen Bib Gourmand –ravintolat ja niiden jälkeen hyvän ruokansa ansiosta lautas-symbolin saaneet ravintolat.
Bib Gourmand on Guide Michelinin käyttämä symboli, joka merkitsee ruuan hyvää hinta-laatusuhdetta. Tällä symbolilla varustetut ravintolat ovat erittäin suosittuja oppaan käyttäjien keskuudessa ympäri maailman, sillä ne tarjoavat huolellisesti valmistettua ruokaa kohtuulliseen hintaan.
Pohjoismaisessa oppaassa on tänä vuonna kolme uutta Bib Gourmand –ravintolaa: niistä kaksi on Tanskassa, Selma Kööpenhaminassa ja Moment Røndessä. Kolmas, Skál!, on Reykjavikissa, Islannissa. Bib Gourmand –ravintoloiden määrä vuoden 2019 oppaassa on näin noussut 34:ään.
Suomessa on neljä Bib Gourmand -ravintolaa: Boulevard Social, Farang, Gaijin ja Jord.
Lista pohjoismaisista tähtiravintoloista.
Jaa artikkeli: