Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Syksy tuo Tallinnaan lukuisia uusia näyttelyitä

Tallinnan museot, taidegalleriat ja muut nähtävyydet ilahduttavat taas useilla uusilla näyttelyillä. Juhli Viron 30 vuoden takaista uudelleenitsenäistymistä aikamatkalla menneisyyteen, tutustu Tallinnan syntisempään puoleen ja hyödynnä viimeinen mahdollisuus ihailla taidemaailman supertähtien töitä Kadriorgin palatsissa. Valikoima on kirjava kuten alkava syksykin!

Tässä muutamia poimintoja Tallinnan matkalle:

Viron historiallinen museo ja Miehitysten ja vapauden museo Vabamu

Tänä vuonna juhlitaan Viron uudelleenitsenäistymisen 30-vuotispäivää (20.8.). Käy sen kunniaksi Viron historiallisessa museossa Maarjamäen palatsissa tai Miehitysten ja vapauden museo Vabamussa Toompean juurella. Sisällökkäät näyttelyt auttavat muistamaan ja ymmärtämään virolaisten pitkää ja vaikeaa tietä kohti omaa maata ja uutta itsenäisyyttä. Vapaus on haurasta, eikä sitä saa koskaan pitää itsestään selvänä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupunginmuseo: Siveetön Tallinna

Kaupunginmuseon uusi näyttely kurkistaa tallinnalaisten makuuhuoneisiin ja suljettujen ovien taakse: sen polttopisteessä ovat halut, seksuaalikäyttäytyminen ja prostituutio 1400-luvusta toiseen maailmansotaan. Museovieras pääsee tutustumaan eri näkökohtiin Tallinnan siveettömästä elämästä, erotiikasta ja pornografiasta. Näyttely kannustaa meitä ymmärtämään ja pohtimaan seksuaalisuuteen liittyviä tabuja.

Näyttely on avoinna 2.4.2022 asti.

Lentosatama: Helvetti Itämerellä. Jumindan meritragedia 1941

Tiesitkö, että yksi historian suurimmista meritragedioista sattui Viron rannikkovesillä 27.8.1941, jolloin Tallinnassa alkoi puna-armeijan joukkojen evakuointi Saksan hyökkäykseltä? Sitä seuranneessa Jumindan miinataistelussa menehtyi arviolta 15 000 henkeä. Se on monta kertaa enemmän kuin Pearl Harborissa tai Dunkerquessa, mutta silti tästä traagisesta tapahtumasta tiedetään hämmästyttävän vähän.

Lentosataman uusi näyttely “Helvetti Itämerellä” avaa mielenkiintoisten audiovisuaalisten ratkaisujen avulla 80 vuoden takaisen katastrofin synkkää taustaa, dramaattisia tapahtumia sekä tähän helvettiin joutuneiden ihmisten ja laivojen tarinoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttely on avoinna 15.1.2022 asti.

Kadriorgin taidemuseo: Memlingistä Rubensiin. Flanderin kultakausi

Kadriorgissa voi tutustua vielä viimeisiä viikkoja seuraavien taidehistorian supertähtien mestariteoksiin: Hans Memling, Catharina van Hemessen, Frans Floris, Peter Paul Rubens ja Anthony van Dyck. Taiteilijoiden tuotanto luo käsityksen 1400–1600-luvun Belgian arjesta, aikakauden rikkaudesta ja uteliaisuudesta.

Näyttely on avoinna 31.10.2021 asti.

Kaikki Tallinnan tapahtumat löydät täältä.

 

Lähde: Visit Tallinn

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.