Hyppää sisältöön
Leyla Akgez-Laakso
· Ikkunapaikka

Taas voitto Helsinki-Vantaalle: Pohjois-Euroopan paras lentoasema

Matkustajat ovat valinneet Helsinki-Vantaan Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi Skytraxin kansainvälisessä palvelututkimuksessa.

Vertailussa yli 550 lentoasemaa

Palkinto jaettiin lentoasemayhtiö Finavialle Frankfurtissa 17. huhtikuuta 2024. Palkinnon kävi noutamassa Finavian tietohallintojohtaja Leyla Akgez-Laakso.

“On upeaa, että lentomatkustajat ovat toistamiseen valinneet Helsinki-Vantaan Pohjois-Euroopan parhaaksi lentokentäksi. Olemme jo tänä vuonna päässeet juhlimaan Helsinki-Vantaan valintaa Euroopan parhaaksi lentoasemaksi omassa kokoluokassaan. On selvää, että lentoasemallamme on vahva asema maailman parhaiden lentoasemien joukossa”, Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Serlenius Finaviasta sanoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Skytraxin tutkimus on kansainvälisesti arvostettu lentoasemien palvelutasoa mittaava matkustajatutkimus, jossa on mukana yli 550 lentoasemaa ympäri maailmaa. Tutkimus toteutettiin elokuun 2023 ja maaliskuun 2024 välisenä aikana.

Palvelutaso ja asiakaskokemus tärkeitä

Lentomatkustajat arvioivat tutkimuskyselyssä laajasti lentoasemien palveluiden tasoa ja asiakaskokemusta matkustajapolun eri vaiheissa. Niihin kuuluvat muun muassa lähtöselvitys, turvatarkastus, ostos- ja ruokailumahdollisuudet sekä saapuvien ja vaihtomatkustajien palvelut.

“Asiakaskokemuksen kehittäminen oli keskiössä Helsinki-Vantaan historian mittavimmassa kehitysohjelmassa, jonka myötä lentoasema uudistui kauttaaltaan. Vuonna 2023 nostimme esimerkiksi turvatarkastuksessa sallittujen nesteiden määrän kahteen litraan, avasimme lentoasemalle yhteensä 26 myymälää, ravintolaa ja kahvilaa ja modernisoimme matkatavaralogistiikan. Ei ole sattumaa, että saimme viime vuonna Helsinki-Vantaan historian korkeimmat arvosanat asiakastyytyväisyydestä.”

Palkinto on Finavian johtamalle ja kehittämälle Helsinki-Vantaalle jo kolmas vuonna 2024. Airports Council International (ACI) palkitsi Helsinki-Vantaan vastikään Euroopan parhaaksi lentoasemaksi omassa kokoluokassaan. Helsinki-Vantaa sijoittui lisäksi maailman viidenneksi parhaaksi lentoasemaksi liikematkustajille Skytraxin tutkimustietoon pohjautuvalla listalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsinki-Vantaa on valittu Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi nyt yhteensä seitsemän kertaa.

Lähde ja kuva: Finavia

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.