Kokkiolympialaisten tämän vuoden voittaja, Suomen kokkimaajoukkue, on suunnitellut Tallink Silja Linen laivoille uuden Menu Nordic -maistelumenun.
Tämä viiden ruokalajin menu on saatavilla Helsinki-Tukholma-reitin Silja Serenadella ja Silja Symphonylla, Helsinki-Tallinna-reitin Victoria I:llä sekä Tallinna-Tukholma-reitin Baltic Queenilla 11.9.2024-14.1.2025.
Menu Nordicin suunnitellut Suomen kokkimaajoukkue on tämän vuoden olympiavoittaja. Joukkue voitti ensimmäistä kertaa kultaa IKA Culinary Olympics -kisoissa keväällä 2024. Kilpailu tunnetaan yhtenä maailman arvostetuimmista ja vaativimmista kokkien koitoksista. Suomen kokkimaajoukkue koostuu keittiön todellisista ammattilaisista.
”Laivoille suunniteltu Menu Nordic koostuu kisamenun parhaista paloista. Menun lähtökohtana on tarina suomalaisuudesta ja kotimaisuudesta. Tämän upean maistelumenun maut muodostuvat voittajamenun tavoin kurpitsasta, kuhasta, porosta ja omenasta. Kestävä kehitys on mukana alusta loppuun; tuottajat on valittu huolellisesti, panostamme lähiruokaan ja pyrimme vähentämään hävikkiä. Jokainen annos kunnioittaa ympäristöämme”, sanoo joukkueenjohtaja Katja Tuomainen.
”Niin kisamenussa kuin Menu Nordicissa on lähtökohtana kotimaiset raaka-aineet ja niiden monimuotoinen käyttö, josta hyvä esimerkki on kuha. Kalasta on hyödynnetty myös suomu ja nahka ja lisäksi rangat hyötykäytetään liemessä. Kisamenua työstettiin kaksi vuotta ja on upeaa toteuttaa se hieman muokattuna myös Tallink Silja Linen laivamatkustajille”, iloitsevat joukkueen jäsen Tiina Norkio ja joukkueen kapteeni Kari Julin.
Lähde ja kuvat: Tallink Silja