Tampere-Pirkkalan lentoaseman uudet ravintolapalvelut avattu

Tampere-Pirkkalan lentoaseman ravintolapalvelut ovat uudistuneet. Uuden kahvilan ja ravintolan myötä matkustajat ja lentoasemalla vierailevat voivat nauttia aikaisempaa laajemmista palveluista. Kaikkiaan Tampere-Pirkkalan lentoasemaan on panostettu viime vuosina jo yli 20 miljoonaa euroa.

Lentoasema palvelee myös lähialueen yrityksiä

Tampere-Pirkkala lentoaseman uudistuneet ravintolapalvelut ovat avautuneet asteittain. Nyt uudet palvelut ovat kokonaan auki sekä lähtöaulassa ja turvatarkastuksen jälkeisellä porttialueella. Lentoaseman ravintoloissa matkustajat voivat nauttia paikallisia herkkuja ennen lentoa tai ottaa lennolle mukaan helposti kuljetettavia eväitä. Lähtöaulan ravintola palvelee lounaalla sekä matkustajia että lähialueen yritysten työntekijöitä ja opiskelijoita.

‒ Tampere-Pirkkalan lentomatkustajamäärät ovat kasvaneet tasaisesti koronan jäljiltä ja olemme systemaattisesti kehittäneet asiakaskokemusta lentoasemalla. Ravintolapalvelut ovat monelle tärkeä osa matkustajakokemusta ja monet matkustajista ovat toivoneet saataville erityisesti lennolle mukaan otettavia eväitä, Tampere-Pirkkalan lentoasemanpäällikkö Mari Nurminen Finaviasta sanoo.

Miljoonapanostukset alkavat näkyä

Finavia on panostanut Tampere-Pirkkalan lentoaseman kehittämiseen viime vuosina yli 20 miljoonaa euroa. Vuonna 2018 valmistuneen kehityshankkeen lisäksi Finavia on viime vuosina investoinut muun muassa terminaalien asiakastilojen ja palvelujen parantamiseen sekä ympäristövaikutusten vähentämiseen.

Finavia valitsi Tampere-Pirkkalan lentoaseman vuoden 2022 lentoasemaksi. Tunnustus perustui lentoaseman asiakaskokemuksen kehittämiseen ja johdonmukaisesti korkeisiin matkustajien asiakastyytyväisyystuloksiin. Asiakaskokemuksen kehittämisen lisäksi Finavia tekee aktiivisesti yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa, mikä on tuottanut hienoja tuloksia muun muassa uusien lentoyhteyksien muodossa.

Tampere-Pirkkalan lentomatkustajamäärät ovat kasvaneet tasaisesti koronan jäljiltä. Vuonna 2023 Tampere-Pirkkalan kautta matkusti 213 700 matkustajaa, mikä on 27 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Myös suorien kansainvälisten reittien määrä on kasvanut viime vuosina. Vuonna 2023 lentoasemalla juhlittiin peräti kuuden uuden reitin avausta. Lisäksi Air Baltic on jo ilmoittanut aloittavansa kesällä 2024 suorat lennot Mallorcalle.

Jatkossa ravintolapalvelut tuottaa Tampere-Pirkkalan lentoasemalla Finavian sopimuskumppani SSP Finland, jonka kanssa Finavialla on monen vuoden yhteistyökokemus muilta lentoasemilta.

Lähde ja kuva: Finavia

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X