Hyppää sisältöön
Southwind Airlines
· Riikka Krenn

Traficom ei salli Southwind Airlines -yhtiön lentoja Suomeen

Southwind Airlines on esittänyt Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille pyynnön aloittaa liikennöinti Suomeen. Traficom on ilmoittanut lentoyhtiölle, ettei lentoja voi aloittaa. Syynä ovat yhtiön omistussuhteiden Venäjä-kytkökset.

Traficom on ilmoittanut Southwind Airlines -lentoyhtiölle, ettei yhtiö voi liikennöidä Suomeen. Yhtiö on rekisteröity Turkkiin. Sen pääasiallinen omistusoikeus ja tehokas valvonta eivät Traficomin kokonaisarvion mukaan kuitenkaan kuulu yhtiön nimenneelle sopimuspuolelle lentoliikennesopimuksen edellyttämällä tavalla.

“Olemme kokonaisarviossamme katsoneet, ettei Southwind Airlinesin pääasiallinen omistusoikeus ja tehokas valvonta kuulu turkkilaisille. Arviomme mukaan yhtiön taustalla on venäläistahoja”, sanoo pääjohtaja Jarkko Saarimäki

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentoyhtiön liikennöinti ei olisi Venäjä-pakotteita koskevan EU-asetuksen mukaista (Neuvoston asetus (EU) No 833/2014) ja näin ollen liikennöinti ei ole mahdollista.

Lähde: Traficom

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa alan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä. Kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä.