Hyppää sisältöön
Finnairin lentokone ATR72
· Riikka Krenn

Tuetut maakuntalennot jatkuvat – Finnair voitti kaikki viisi reittiä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on allekirjoittanut Finnairin kanssa sopimukset lentoliikenteen järjestämisestä viidelle maakuntakentälle valtion tukemana.

Finnair voitti kilpailutuksen kaikilla reiteillä. Lentojen on tarkoitus jatkua nykyisen sopimuskauden päättyessä huhtikuun lopusta alkaen.

Kolmiolennot eivät jatku

Säännölliset reittilennot kilpailutettiin Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välille kahdeksi vuodeksi nykyisestä sopimuskaudesta eteenpäin, eli ajalle 29.4.2024 – 28.3.2026.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muutos aikaisempaa on se, että nyt Kemi-Tornioon ja Kokkola-Pietarsaareen on suorat yhteydet eli kolmiolennosta on luovuttu.

Tarjoukset neljältä yhtiöltä

Kilpailutukseen tuli tarjouksia neljältä lentoyhtiöltä: Finnair Oyj, DAT A/S, NyxAir OÜ ja Regourd Aviation – Fly Amelia’lta. Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin ja Kokkolan reitit saivat kolme tarjousta ja Kemin reitti kaksi. Kilpailutuksen ratkaisuperusteena oli hinta kaikkien tarjouspyynnön asettamien vaatimusten täyttävien tarjoajien kesken. Finnairilta saatujen tarjousten hinta oli 35,7 miljoonaa euroa arvonlisäverollisena.

“Aloitimme sopimusneuvottelut hankintapäätöksen jälkeen. Nyt ne on saatettu päätökseen, ja sopimukset on nyt allekirjoitettu kaikkien reittien osalta. Lennot jatkuvat Finnairin operoimana ilman katkoja sopimuskausien välillä”, kertoo johtaja Pipsa Eklund Traficomilta.

Lentoja operoi Norra (Nordic Regional Airlines). Jokaisella yhteydellä lennetään keskimäärin kymmenen edestakaista lentoa viikossa. Viikoittainen lentomäärä voi hieman vaihdella eri ajankohtina eri alueilla. Aikataulut on suunniteltu alueilla vastaamaan alueiden tarpeita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentoaikataulut ja -liput tulevat saataville Finnairin verkkosivuille 6.3.2024.

Lähde: Traficom
Kuva: Finnair

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa alan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä. Kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä.