Turkin matkailuviranomainen, GoTürkiye, osallistuu jälleen Matkamessuille 17.-19. tammikuuta 2025 Helsingin Messukeskuksessa.
Tänä vuonna Turkki kutsuu kävijät tutustumaan monipuolisiin matkakohteisiinsa ja rikkaaseen kulinaariseen perintöön, erityispainotuksen ollessa kestävyydessä ja gastronomiassa. Kohokohtana on ainutlaatuinen “Flavors of TurkAegean” -gastronomiakokemus.
“Esittelemme osastollamme laajan valikoiman matkakohteita Turkkiin vuodelle 2025. Tarjoamme inspiraatiota ja tietoa matkailijoille, jotka etsivät unohtumattomia seikkailuja ja upeita kokemuksia”, kertoo Arzu Emel Polat, Turkin suurlähetystön kulttuuriasioiden ja promootion neuvonantaja.
Turkki säilyy suomalaismatkailijoiden suosiossa
Vuonna 2024 lähes 120 000 suomalaista matkailijaa vieraili Turkissa, sen rantalomakohteet, elämää sykkivät kaupungit ja kulttuuriperintö suurimpina houkuttimina.
Vastuullisen matkailun merkitys kasvaa, ja yli 19 000 majoituspaikkaa on sertifioitu kestävien toimintatapojen osalta. Näistä 1 300 on sertifioitu kansainvälisten Global Sustainable Tourism Council (GSTC) -kriteerien mukaisesti. Kokemuksiinsa perustuen Turkki vie käytäntönsä vielä pidemmälle myös gastronomian alalla.
“Flavors of TurkAegean” -gastronomiakokemus tarjoaa kävijöille maistiaisia Turkin ekologisesti tiedostavasta ruokakulttuurista. Suomalainen kokki Linnea Vihonen ja turkkilainen kokki Serpil Yılmaz valmistavat paikan päällä mezzejä, kuten otlu peynirli gözlemeä (tulum-juustolla tai yrttitäytteellä), kermaista hummusta, maistuvaa munakoisosalaattia ja tuoretta simitiä.
Lähde ja kuva: Go Türkiye