Hyppää sisältöön
Tuulimyllyt Porissa
· Riikka Krenn

Unkarilainen yhtiö voitti lentoliikenteen kilpailutuksen Pori–Helsinki-reitillä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Porin kaupunki ovat tehneet julkisen tarjouskilpailun päätöksen reittilentoliikenteen hankkimiseksi Helsingin ja Porin lentoaseman välille.

Kilpailutuksen voitti unkarilainen BASe Airlines Ltd. Kilpailutukseen tuli tarjouksia vain kahdelta lentoyhtiöltä: BASe Airlines Ltd ja NyxAir OÜ. Kilpailutuksen ratkaisuperusteena oli hinta kaikkien tarjouspyynnön asettamien vaatimusten täyttävien tarjoajien kesken.

Säännölliset reittilennot kilpailutettiin Helsingin ja Porin lentoasemien välille ajalle 1.1.2025-27.3.2027.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Olemme iloisia siitä, että tämä prosessi saadaan nyt päätökseen ja liikennöinti jatkuu keskeytyksettä. Kumppanuus valtion ja Traficomin kanssa on ollut sujuvaa ja meille erittäin tärkeää”, toteaa Porin kaupunginjohtaja Lauri Inna.

“Olemme tehneet hankintapäätöksen ja aloitamme sopimusneuvottelut BASe Airlines Ltd kanssa elokuussa. Neuvottelut pyritään saamaan valmiiksi mahdollisimman pian ja lennot alkamaan suunnitellusti 1.1.2025”, kertoo johtaja Pipsa Eklund Traficomista.

Hankinnan kokonaisarvo on noin 6,7 miljoonaa euroa (+ alv). Valtio on sitoutunut maksamaan vuoden 2025 osalta Porin lennoista yhteensä 1,6 miljoonaa euroa.

Lähde: Traficom
Kuva: Istockphoto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.