Hyppää sisältöön
Vastuullinen matkailu
· Ikkunapaikka

Vastuullisen matkailun seminaariviikko kokoaa pohjoismaiset asiantuntijat yhteen

Vastuullisen matkailun tulevaisuus kokoaa pohjoismaisia asiantuntijoita koko viikon mittaisen online-seminaarin äärelle.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun koordinoima Vastuullisen matkailun verkosto ICRT Finland järjestää yhteistyössä pohjoismaisten partnereiden kanssa 18.–22. maaliskuuta ensimmäisen pohjoismaisen vastuullisen matkailun online-seminaariviikon, joka kokoaa asiantuntijoita aiheen ympärille.

Seminaariviikko pureutuu vastuullisen matkailun ajankohtaisiin aiheisiin, kuten ilmastonmuutokseen ja matkailuun, esteettömyyteen ja eettisyyteen matkailussa, konkreettisiin toimiin vastuullisuuden edistämisessä sekä matkailun uusiin muotoihin. Seminaari on kaikille avoin ja maksuton.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kansainvälistä yhteistyötä

Jamkin lisäksi tapahtumaa ovat järjestämässä Dalarna University ja Region Västerbotten Tourism Ruotsista, Hólar University ja Icelandic Tourism Research Centre Islannista, University of Southern Denmark Tanskasta, University of Stavanger Norjasta, Itä-Suomen yliopisto ja Visit Finland Suomesta sekä globaali International Centre for Responsible Tourism (ICRT Hub) -verkosto.

”Vastuullinen matkailu on hyvin kokonaisvaltaista toimintaa kestävään tulevaisuuteen katsoen. Ilmastonmuutos on vuosien saatossa vakiinnuttanut paikkansa keskustelussa syystäkin, mutta yhä enemmän on nostettu myös sosiaalista vastuullisuutta, miten eettiset ja esteettömyyteen liittyvät asiat huomioidaan matkailussa, ja miten matkailun uudet muodot tukevat sosiaalista kestävyyttä. Esimerkiksi uudistava matkailu on noussut keskusteluun vahvana ideologisena käsitteenä, jonka periaatteena on tuottaa matkailulla kohteeseen ja paikallisyhteisöön positiivisia vaikutuksia, ja jota voisi toteuttaa esimerkiksi vapaaehtoismatkailun konseptia hyödyntäen,” toteaa tapahtuman koordinaattori Riitta Koivisto Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Pohjoismaista yhteistyötä on tehty jo muutamien vuosien ajan, ja tulossa on tämän kevään aikana myös yhteisjulkaisu vastuullisen matkailun hyvistä käytänteistä. Online-seminaariviikosta on tarkoitus tehdä vuosittain toistuva tapahtuma, joka kokoaa sekä alan opiskelijat että elinkeinon edustajat kuin myös koulutus- ja tutkimushenkilöstön keskustelemaan ajankohtaisista teemoista ja verkostoitumaan yli maarajojen.

Maanantaista perjantaihin iltapäiviin sijoittuva ohjelma on täynnä puheenvuoroja matkailun asiantuntijoilta ympäri maailman. Jokaisella päivällä on oma teemansa, ja ohjelma sisältää puheenvuorojen lisäksi vuorovaikutuksellisia työpajaosuuksia ja keskusteluja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: JAMK

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.