Yli 200-vuotias samppanjatalo Piper-Heidsieck ja Viking Line ovat tuottaneet oman, vain Viking Linelle suunnitellun, samppanjan.
Suomalainen samppanja-asiantuntija Essi Avellan kehitti samppanjan yhdessä viininvalmistustiimin kanssa.
Essentiel by Essi for Viking Line -samppanjaa on tuotettu yksi ainoa erä, ja sitä on myynnissä vain Punaisilla laivoilla lokakuusta 2018 lähtien.
Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Piper-Heidsieckin samppanjatalo tuottaa asiakkaalle räätälöityä erikoissamppanjaa vähittäismyyntiin.
”Halusimme luoda Viking Linen asiakkaille jotain aivan ainutlaatuista – makuelämyksen, jota ei ole saatavilla missään muualla maailmassa. Se pohjautuu talon Essentiel-samppanjaan, jonka makeutuksen määrään ja laatuun minun oli mahdollisuus vaikuttaa. Testasimme talon kellarimestarin kanssa lukemattoman määrän eri toteutusvaihtoehtoja.
Valitsin liköörin, johon eleganssia ja herkullisuutta tuo ikääntynyt Chardonnay
Yhteistyömme tuloksena Punaisten laivojen Essentiel by Essi -samppanja on upean paahteinen, täynnä tuoreiden ja kuivattujen hedelmien aromeja. Maku on kermaisen pehmeä, runsas ja eloisa”, kertoo Master of Wine Essi Avellan.
Piper-Heidsieck on vuosisatamme palkituin samppanjatalo*, jonka juuret ulottuvat yli 200 vuoden päähän.
Jaa artikkeli: