Hyppää sisältöön
· Leena

Vikingille ötökkämenu

Viking Linen ravintoloissa maistellaan huhti-toukokuussa hyönteisiä.

Future Food -erikoismenun myötä makuja ryyditetään hyönteismaailman herkuilla. Ruotsin kokkimaajoukkueen Anders Karlssonin suunnittelema kolmen ruokalajin hyönteismenu on tarjolla Punaisilla laivoilla 5.4.–31.5.2018.

Suomi on Euroopan ensimmäisiä maita, joka on hyväksynyt hyönteisten myynnin ruoaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyönteismenu koostuu alku-, pää- ja jälkiruoasta. Alkuruoan maut koostuvat muun muassa kevyesti savustetusta turskanselästä, hapatetusta fenkolista ja friteeratuista heinäsirkoista.

Maustepaahdetut jauhomadot taas ovat asettuneet osaksi karitsapääruokaa, jossa lisukkeina on matojen lisäksi muun muassa rapeaa maa-artisokkaa ja herne-lampaanmaitojuustokreemiä (kuvassa).

Jälkiruoassa yhdistyvät esimerkiksi mantelimazariini, mansikat ja sirkoista sekä kuoriaistoukista valmistettu kardemummagranola.

Leena