Virossa uusia ruokamatkailukohteita

Pohjoismainen ravintolaopas White Guide listasi Viron tämänhetkisen ravintolaparhaimmiston.

Listalle pääsi 72 ravintolaa ja mukana on yksi korkeimman kansainvälisen mestaritason ja neljä mestaritason ravintolaa. Huippujen lisäksi Virossa on lukuisia uusia ja vanhoja tuttuja laadukkaan ruokamatkan kohteita.

Viron ravintolakentässä on koronapandemian johdosta tapahtunut muutoksia. Vaikka osa ravintoloista ja muista ruokapaikoista on joutunut kansainvälisen asiakaspulan johdosta sulkemaan ovensa, on vanhan tilalle syntynyt uutta ja innostavaa. Perinteinen fine dining on antanut tilaa rennommalle ruokailulle, ja Tallinnasta tutut huipputason keittiömestarit ovat avanneet ravintoloita myös muualle Viroon. Viron viidestä parhaasta ravintolasta kaksi sijaitseekin Tallinnan ulkopuolella.

Loppuvuoden aikana tapahtuvien uusien avausten vuoksi nyt julkaistu White Guide 2022 -lista tuleekin täydentymään alkuvuoden aikana.

Ravintola Lee tunnettiin aiemmin nimellä Leib ja se sijaitsee idyllisellä sisäpihalla Tallinnan vanhassa kaupungissa. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan.

 

”Foodiet elävät Virossa nyt pitkään aikaan mielenkiintoisinta aikaa. Useat täysin uudet ravintolat ovat jo avanneet ovensa ja useita uusia avauksia on vielä tulossa. Uskallankin sanoa, että suomalaisille ruokamatkailijoille Viro tulee maistumaan hyvinkin uudenlaiselta ja parin vuoden poissaolon jälkeen täällä tullaan kokemaan valtavasti positiivisia yllätyksiä. Vaikka pandemia on kurittanut matkailua ja ravintola-alaa, niin nyt voi sanoa, että hyvää on kannattanut odottaa”, sanoo White Guide Baltia -julkaisun kustantaja Aivar Hanson.

White Guide jakaa suosittelemansa ravintolat viiteen eri luokkaan: Global Master Level, Master Level, Very Fine Level, Fine Level ja Recommended Level.

Virossa on yksikansainvälisen mestaritason ravintola ja se on Tallinnan Noblessnerin alueella sijaitseva 180 Degrees by Matthias Diether.

Viron viisi parasta ravintolaa, White Guide 2022:

1. 180 Degrees by Matthias Diether, Tallinna (pääkuvassa)

2. Fotografiska, Tallinna

3. Pädasten kartanon ravintola Alexander, Muhu

4. Lee restoran, Tallinna

5. GMP Pühajärve, keittiömestarin pöytä, Otepää

 

Euroopan aluekehitysrahasto tukee Visit Estonian hanketta.

Lähde: WhiteGuide

 

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X