Hyppää sisältöön
VR myy 51 matkustajaliikenteen junavaunua
· Riikka Krenn

VR myy matkustajavaunuja – huutokauppaan voi ilmoittautua pian

VR myy huutokaupassa yhteensä 51 elinkaarensa päässä olevaa, yksikerroksista junavaunua, jotka on poistettu tarpeettomina kaupallisesta matkustajaliikenteestä.

Myyntiin tulee 29 InterCity-junavaunua ja 22 vanhempaa pikajuna- ja makuuvaunua. Yrityksille ja yhdistyksille suunnattuun, suljettuun huutokauppaan on etukäteisilmoittautuminen 12.–29.2.2024.

”Nyt myytäväksi asetetut vaunut ovat toimineet varakalustona, ja osa niistä on ollut kaupallisessa käytössä aina joulukuuhun 2023 asti. Tehokkaamman kaluston käytön ja suunnittelun myötä nämä matkustajaliikenteen vaunut ovat meille nyt tarpeettomia. Haluamme tehdä osuutemme edistääksemme raidemarkkinan kasvua ja kilpailua Suomessa muun muassa luopumalla ylimääräisistä dieselvetureista ja matkustajaliikenteen vaunuista sekä myös asemakiinteistöistä”, sanoo VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaunut ovat elinkaarensa loppupuolella, mutta niiden liikennekelpoisuutta voidaan kuitenkin jatkaa tarvittavilla kunnossapito- ja saneeraustöillä.

Lähde ja kuva: VR Group

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.